Dolar 32,3029
Euro 34,9792
Altın 2.443,61
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C

Dilek İmamoğlu “İçimi en fazla dağlayan çocuklarımızın eğitimi ve ülkedeki kadın sorunları”

Dilek İmamoğlu “İçimi en fazla dağlayan çocuklarımızın eğitimi ve ülkedeki kadın sorunları”
5 Eylül 2020 23:51 | Son Güncellenme: 5 Eylül 2020 23:55
668

AHA.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, “Ekonomi zaten çok kötü ama benim içimi en fazla dağlayan çocuklarımızın eğitimi ve ülkedeki kadın sorunları” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda çektikleri bir videoyu dün gece sosyal medya hesaplarında paylaşarak kadın ve çocukların sorunlarında yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“30 Ağustos vesilesiyle hazır dışarı çıkmışken, biraz da iki program arası vakit bulmuşken birbirimize biraz vakit ayıralım, bir şeyler yedik şimdi de çayımızı yudumlarken İstanbul’un güzel atmosferinde birbirimize vakit ayıralım istedik. 

“Bazen Dilek’le dert ediyoruz o bana çocukları, kadınları soruyor sıklıkla. Eğitimi soruyor çok sıklıkla. Eğitimi çok dert ediyor ve çoğu zaman hele şu son 1 ayda gençlerle ilgili yoğun talepleri var. Ne olacak bu gençlerin hali ya da ne olacak bu gençlerin sınavları, sınav maratonları diye… Dolayısıyla aslında herkesi ilgilendiren, çocukları, gençleri ilgilendiren her konuyu biz konuşuyoruz. Tabii bunda Dilek’in de duyarlılığı var. Benim de işimin gereği var.”

“İçimi en fazla dağlayan çocuklarımızın eğitimi ve ülkedeki kadın sorunları”

Dilek İmamoğlu da şu ifadeleri kullandı:

“Kadınların özgür olduğu bir ortamda çocuklar da bir o kadar özgür oluyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Aslında bu bir gerçek. Bunu hiç kimse inkar edemez. Özellikle geleceğini düşünen toplumlar bunu ön plana almak zorunda. Kadınlar konusunda çok hassasım. Ayrım yapmak aslında değili pozitif ayrımcılığa karşıyım. Ben kendimi daha özgür, daha medeni belki şu anda yaşadığımız bir sürü sıkıntının aşılmış olduğu bir yerde görmek istiyorum.

“Dolayısıyla çocuklarımı ve bütün ülkemi aynı yerde görmek istiyorum. Elimiz kolumuz bağlı pandemide ama beni en çok üzen şey, bu elimiz kolumuz bağlı olayında biraz daha abartıyor gibiyiz. Çözüm bulma konusunda hiçbir atılımımız yok. Geleceğe yönelik endişelerim var. Ekonomi zaten çok kötü ama benim içimi en fazla dağlayan çocuklarımızın eğitimi ve ülkedeki kadın sorunları.”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.