Dolar 32,5849
Euro 34,8423
Altın 2.417,24
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN EN VERİMLİ PLANLAMAYI SEÇİN

DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN EN VERİMLİ PLANLAMAYI SEÇİN
27 Mart 2023 14:35
142

HABERMAX.Dijital dönüşüm ve otomasyon uygulamalarında, işletme sermayelerinin gereksiz ve pahalı yatırımlar ile tüketilmesinin önüne geçmek için her adımı dikkatli atmak ve en ince detaya kadar inerek bu geçişin sağlıklı ilerlemesini sağlamak gerekiyor.

Standart çalışma yöntemleri olmayan işletmeler; yüksek stok maliyetlerine katlanmak durumunda kalan ve kişisel tecrübelere bağlı üretim yöntemleri ile çalışan işletmelerdir.

İşletmeler ‘Dönüşüm’ faaliyetlerine başladıklarında ilk olarak süreçlerin standart hale getirilmesi faaliyetlerine başlanmalıdır.

Bu standartlaştırma aşamasında işletmelerin mevcut durumları iyileştirilerek, kişisel tecrübelere dayalı olmayan üretim yöntemleri devreye alınmalıdır.

Proven, teknolojileri uygulayan firmalar ile birlikte hareket ederek karar verilen saha uygulamalarının hayata geçirilmesi için hem işletmelere hem de teknoloji firmalarına destek veriyor ve süreçlerin en sağlıklı şekilde ilerlemesini sağlıyor.

OTOMASYON PLANLAMA

Dijiltalleşmenin bir amaç değil bir araç olduğunun bilincinde hareket ederek, süreçlerde hangi otomasyon/dijitalleşme araçlarının kullanılabileceği belirleniyor.

LAYOUT TASARIM

Sahalarda kullanılacak fiziki ekipmanların uygun olarak yerleştirilmesi ya da yeni kurulacak bir tesisin yüksek otomasyon ile kurgulanması için yerleşim planlarını, süreç ve tesis planlama uzmanları ile gerçekleştiriliyor.

Proven, alternatifleri ile hazırlanan akış ve yerleşim planlarının işlerliğini simüle ederek en uygun maliyet ile en yüksek faydayı sağlayacak seçenekleri sunuyor.

YATIRIM PLANLAMA

Yatırımları planlarken iki kritik gösterge oldukça önemli. Bu göstergelerin ilki tabi ki yatırımın geri dönüş etkinliğini hesaplayan RoI (Return on Investment) Ama genelde gözden kaçırılan ise yeni ekonomik denklemin kendisi olan ROCE (Return on Capital Employed) Yani işletme finansmanının geri dönüş oranı. Yapılan yatırımlar her yıl bu oranı daha iyiye götürmelidir. O yüzden ‘Standartlaştırma’ ile başlayıp ‘Yerleşim Planlama’ ile karar verilen dijitalleşmenin etkisini iyi hesaplayıp yatırımları da doğru zamanda yapılması için çalışılıyor.

SAHA UYGULAMA

Proven, teknojileri uygulayan firmalar ile birlikte hareket edebilen yapısı ile karar verilen saha uygulamalarının hayata geçirilmesi için gerek işletmelere gerekse teknoloji firmalarına destek veriyor ve sahada bulunuyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.