Dolar 32,5247
Euro 34,8564
Altın 2.442,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

DEVA Partili Karatutlu: “Dün neredeyse yarın da orada olacaklar, bugün yanınızda göründüklerine bakmayın”

DEVA Partili Karatutlu: “Dün neredeyse yarın da orada olacaklar, bugün yanınızda göründüklerine bakmayın”
27 Şubat 2024 20:15
94

HABERMAX. DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu yaşanan deprem felaketinin ardından bölge halkının yaşadığı sorunlar ve çözüm bekleyen talepleri dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinin deprem sonrası yaşadığı zorluklar ve bölgedeki genel durum hakkında konuşan Karatutlu, hükümetin ve yerel yönetimlerin yetersiz kaldığını belirtti.

Nurhak ilçesinin depremden büyük ölçüde etkilendiğini belirten DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu, ilçenin yeterli destek alamadığını ve halkın çaresizlik içinde olduğunu ifade etti.

Karatutlu, “Nurhak’ta ne TOKİ ne de yerinde dönüşüm projeleri mevcut. Esnaf belirsizlik içinde ve birçok kişi göç etmeyi düşünüyor. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde de ciddi sorunlar var” dedi.

“Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için izin almakta zorluk çekiliyor”

Kahramanmaraş genelinde de durumun iç açıcı olmadığını vurgulayan Karatutlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın ziyaretlerinin yetersiz kaldığını ve şehrin sorunlarının çözümünde yavaş ilerlendiğini söyledi. Karatutlu, “Kahramanmaraş’ta 600-700 bin kişi etkilendi, ancak yeterli sayıda bina yapılmadı. Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için izin almakta zorluk çekiliyor” şeklinde konuştu.

Rezerv alan ve uygunsuz alan ilan edilen yerler hakkında da net bir açıklama yapılmadığını ifade eden Karatutlu, deprem sonrası belirlenen “uygunsuz alan” haritalarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Karatutlu, haritalarda belirli bölgelerin fay hatlarıyla ilişkilendirilerek devre dışı bırakıldığını iddia etti.

Karatutlu’nun ifadelerine göre, belirlenen fay hatları bazı bölgelerde siyasetçilerin evlerinin bulunduğu noktalarda kıvrılarak, bu siteleri uygunsuz alan olmaktan kurtarıyor. Benzer şekilde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda çalışan mühendislerin oturduğu bir sitede fay hattının u şeklinde çizilmesiyle devre dışı bırakılmış.

“Bu, bilim ve teknolojiyle açıklanamayacak bir durum,” diyen Karatutlu, birçok bloğun bu şekilde devre dışı bırakıldığını belirtti. DEVA Partisi milletvekili, bu durumun şeffaflık ve adil bir sürecin işlemesi açısından sorgulanması gerektiğini vurguladı.

DEVA Partisi’nin yerel seçimlere ilişkin adaylarını da açıklayan Karatutlu, partisinin Kahramanmaraş’ta temiz ve şaibesiz adaylarla yarışa gireceğini belirtti. Karatutlu, “Büyükşehir Belediye Başkan adayımız İnşaat Mühendisi Taner Barışık, Onikişubat’ta Avukat İsmail Özgül, Elbistan’da Avukat Muhammed Şahin, Türkoğlu’nda Avukat İhsan Sayıcı ve Nurhak’ta Avukat Hüseyin Tank. Hepsi pırıl pırıl, tertemiz arkadaşlarımız” dedi.

Seçim kampanyalarında harcanan paraların kaynağına da değinen Karatutlu,

“İktidar ve muhalefet, deprem bölgesinde onlarca araçla geziyor, hediyeler dağıtıyor. Bu harcamaların kaynağı nedir? Neden bu kadar para harcanıyor?” diye sordu. Tüm adayların mal varlıklarını ve harcamaların kaynaklarını açıklaması gerektiğini vurguladı.

“Bugün yanınızda göründüklerine bakmayın”

Karatutlu, iktidarın finansmanının hükümet kaynaklarından geldiğini belirtirken, muhalefetin gelir kaynaklarına ilişkin soru işaretleri olduğunu vurguladı. “Muhalefetin soyadı zengin olan birkaç adayı çıktı, herhalde para aileden gelmiştir diyoruz,” diyerek muhalefet içindeki bazı adayların kişisel varlıklarına işaret etti. Ayrıca, diğer muhalefet partilerinin halkın sorunlarıyla yeterince ilgilenmediğini ve sadece görüntü vermek amacıyla kısa süreliğine halkın arasına karıştığını iddia etti. “Şu ana kadar fakir fukaranın sofrasında oturmayan, dertleriyle dertlenmeyen bu muhalefetteki arkadaşlarımız görüntü vermek amacıyla bir aylığına da olsa ortalıkta gezecekler” diyen Karatutlu, muhalefetin samimiyetini sorguladı.

Karatutlu, Kahramanmaraş halkına adayların geçmişlerine, akrabalıklarına ve duruşlarına dikkat etmeleri çağrısında bulundu. “Dün neredeyse yarın da orada olacaklar, bugün yanınızda göründüklerine bakmayın” diyerek seçmenleri uyardı.

Dr. İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş ve Nurhak ilçesinde yaşanan sorunların takipçisi olacağını ve halkın yanında yer alacağını belirtti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.