Dolar 32,3892
Euro 34,7881
Altın 2.438,91
BİST 10.003,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

DEVA Partili Avşar: “Halkın sağlığını kâra kurban etmeyin”

DEVA Partili Avşar: “Halkın sağlığını kâra kurban etmeyin”
1 Mart 2024 09:08
76

HABERMAX. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, verdiği yazılı soru önergesinde şehir hastanelerinin işletim şeklini eleştirdi. Avşar, şehrin dışına kamu-özel ortaklığı yöntemiyle yaptırılan ve işletilen şehir hastanelerinde hizmet alan başta Tekirdağlılar olmak üzere tüm vatandaşların; ulaşım, gündelik ihtiyaçları karşılama ve refakatçilerin dinlenme ile barınma sorunu yaşadıklarını belirtti. Avşar, Bakan Koca’ya bu hususlarda bir çalışma olup olmadığını sordu.

 “Kamu-özel ortaklığı yönteminin sağlık alanında uygulanması kamu yararını örselemekte, özel işletme kaygıları ortaya çıkarmaktadır”

Avşar; “Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle yaptırılan ve hizmete sunulan şehir hastanelerinin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte, başta seçim bölgem Tekirdağ olmak üzere birçok vatandaşımızdan çeşitli sorunlar ve şikayetler almaktayız. Kamu-özel ortaklığı yönteminin sağlık alanında uygulanması kamu yararını örselemekte, özel işletme kaygıları ortaya çıkarmaktadır.” dedi.

“Halkımız; hastanede birçok sorunla karşılaşmaktadır”

“Şehir hastaneleri ile sağlık sistemimize giren bu yönetim metodu kamusal sağlık hizmeti sistemini eritmiş, kâr amaçlı hizmetleri öncelemiş ve bu hastanelerde sunulan sağlık hizmetinin odak noktası halkın sağlığa kolay ulaşımı değil, elde edilecek kâra dönüştürmüştür.” diyen Avşar, “Halkımız; hastaneye ulaşımda, hastanede gündelik ihtiyaçlarını karşılamada, hasta refakatçilerinin dinlenme ve konaklama gibi uygulamada birçok sorunla karşılaşmaktadır.” şeklinde konuştu.

Avşar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorular sordu:

  • Başta kronik hastalar olmak üzere hastaneye kolay ulaşımı sağlamak için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

“Şehir hastanelerinin şehrin dışında yapılmış olması hem hastalar/hasta yakınları hem de hastane çalışanlarının ulaşımını zorlaştırmaktadır. Başta kronik hastalar olmak üzere hastaneye kolay ulaşımı sağlamak için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”

  • Hastaların/hasta yakınlarının ve çalışanların gündelik ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan yerlerin piyasaya göre çok pahalı olmasına karşı bir tedbiriniz var mıdır?

“Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerde hastaların/hasta yakınlarının ve çalışanların gündelik ihtiyaçlarını karşılanması için oluşturulan yerlerin piyasaya göre çok pahalı olduğu vatandaşlarımız tarafından dile getirilmektedir. Bu hususta bir tedbir kararınız var mıdır?”

  • Hastaların refakatçileri ve yakınlarının dinlenme ve kalma yeri konusunda bir çalışmanız var mıdır?

“Çevre illerden sağlık hizmeti almak üzere gelen hastaların refakatçileri ve yakınları dinlenme ve kalma yeri konusunda sıkıntı yaşamaktalar. Şehir hastaneleri bünyesinde ekonomik koşullarda vatandaşlarımızın barınma ve dinlenme ihtiyacını karşılamak için bir çalışmanız var mıdır?”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.