Dolar 32,3791
Euro 34,7797
Altın 2.396,11
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

DEPREM BÖLGESİNDEN GELEREK İSTANBUL YENİKAPI’DA KOLİ HAZIRLADILAR

DEPREM BÖLGESİNDEN GELEREK İSTANBUL YENİKAPI’DA KOLİ HAZIRLADILAR
13 Şubat 2023 15:06
200

HABERMAX. Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından İstanbul tek yürek oldu. İBB tarafından başlatılan yardım kampanyasına milyonlarca malzeme yağdı. 300’ü aşkın yardım aracı yola çıktı. Gönüllülerden oluşan yardım seferberliğinin bugün iki küçük misafiri daha vardı. İlkay ve İpek Malatya’dan gelen depremzedeler. Yenikapı yardım merkezinde diğer depremzedeler için soluksuz çalışıyorlar.

deprem-bolgesinden-gelip-koli-hazirladilar-4.jpeg

YENİKAPI/İSTANBUL

İBB, Kahramanmaraş (Pazarcık ve Elbistan) merkezli iki büyük depremin ardından seferber oldu. Depremzedelere gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattı. Kısa bir sürede yüzbinlerce İstanbullu kocaman bir yürek oldu, Yenikapı ve Kartal yardım merkezlerine aktı.

Depremin 7. gününde yüzlerce gönüllünün ara vermeden çalıştığı Yenikapı’daki merkezde, canla başla koli yapan iki küçük çocuk dikkat çekti. İlkay (15) ve İpek (12) Malatya Paşaköşkü’nde depremi yaşadılar. Gece uyurken yakalandıkları depremi korkuyla anlatan İlkay, “Kardeşimi korkutmamak için önce sessiz kalsam da deprem şiddetlenince ailemiz yanımıza koştu. Çok korktuk” dedi. Evlerinde hasar oluşmadığını söyleyen kardeşler, deprem sabahı köye gittiklerini söyledi. İkinci büyük depremi de köyde yaşadıklarını belirten İlkay, “O an tüm Malatya yıkıldı galiba diye düşündüm” diye konuştu.

Depremin 4. gününde İstanbul’daki akrabalarının yanına geldiklerini anlatan çocuklar, şu an bir evde 7 kişi yaşadıklarını kaydetti.

“YENİKAPI’YA GELİP YARDIM ETMEK İSTEDİK”

İstanbul’a geldikten sonra korkularının bir nebze hafiflediğini söyleyen İlkay ve İpek, yardım için soluğu Yenikapı’da aldı. Amcalarıyla birlikte koli ve bantlama yapan iki kardeş, memleketlerinde kalanlara bu şekilde yardım ettiklerini dile getirdi. 12 yaşındaki İpek, “Kolonyaları bantlıyorum, kolilere yerleştiriyorum. Burada çalışmak beni mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.