Dolar 32,2195
Euro 34,7640
Altın 2.457,77
BİST 10.329,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Deprem bölgesinde Sarıyer afet gönüllüleri cana can oldu

Deprem bölgesinde Sarıyer afet gönüllüleri cana can oldu
21 Şubat 2023 21:40 | Son Güncellenme: 21 Şubat 2023 21:56
270

HABERMAX. Kahramanmaraş Depremi’nin olduğu günden itibaren harekete geçen Sarıyer AFAD Koordinasyon Ekibi, 7 gün boyunca, hiç ara vermeden Afetzedelerin canına can oldu. Sarıyer’den bölgeye gönderilen ekiplerin koordinasyonunu sağlamanın dışında her türlü ihtiyaçları temin etmek için de çaba gösteren Sarıyer ekibi sahadaki diğer ekiplerin lojistik ihtiyaçlarının karşılanması, afetzedelere gıda, ilaç ve çadır gibi ihtiyaçların sağlanması, afetzedelerin ve saha gönüllülerinin tahliye edilmesi gibi pek çok operasyonu başarıyla tamamladı.

DEPREM BÖLGESİNDE GÖNÜLLÜLERİN HABER MERKEZİ OLDU

Sahadaki diğer ekiplerin ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele eden Sarıyer AFAD koordinasyon ekibi, hayırseverler, bireysel gönüllüler, iş insanları ve diğer afetle mücadele ekipleri gibi afet anında ihtiyaçları karşılayabilecek pek çok şirket, kişi, kurum ve kuruluşu kendi veri havuzunda toplayarak, sahadaki gönüllü ekiplerin zor durumda kalmasını engelledi. Özellikle çadır tedariki konusunda sıkıntı yaşanan afet döneminde, deprem bölgelerindeki tüm çadır kentlerin ve tahliye noktalarının bilgilerini veri havuzunda birleştiren gönüllü ekip, talepte bulunan saha ekiplerini çadır kentlere, transfer olması gereken ekipleri ise transfer noktalarına yönlendirerek, saha ekiplerinin mağduriyetini önledi. Gönüllü ekiplerle iletişimi, depremin ilk gününden itibaren hiç koparmayan koordinasyon ekibi, depremin ikinci gününün gecesinde, dışarıda mahsur kalan gönüllü bir ekibin başarılı bir şekilde transfer edilmesini sağladı. Koordinasyon ekibi, sahadaki son gönüllü İstanbul’a dönünceye kadar faaliyet göstermeye devam etti.

HİÇ BOŞ DURMADILAR AFETZEDELERİN İHTİYAÇLARINA KOŞTULAR

Sahadaki gönüllülerin haricinde WhatsApp gruplarına gelen ihbarları da değerlendirerek afetzedelerin ve diğer ekiplerin ihtiyaçlarını tespit eden Sarıyer AFAD gönüllüleri, yardım sağlayabilecek kişilerle irtibata geçerek, afetzedelerin ve kendilerinden bağımsız ilerleyen diğer gönüllülerin gıda, barınma, ekipman gibi temel ihtiyaçlarının ulaştırılmasına yardımcı oldu. Ayrıca Sarıyer AFAD Koordinasyon ekipleri, kendilerinin yardım ulaştıramayacağı durumlarda, AFAD’ın bölgedeki acil durum masalarına ihbarda bulunmayı ihmal etmedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.