Dolar 32,3608
Euro 34,6619
Altın 2.395,18
BİST 10.190,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

“Demokrasinin Gücü: Çekmeköy CHP, Aday Adaylarını Örgüt Elinden Belirleyecek!”

“Demokrasinin Gücü: Çekmeköy CHP, Aday Adaylarını Örgüt Elinden Belirleyecek!”
27 Aralık 2023 16:07
1.181

HABERMAX.Çekmeköy Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanlığı, dün gerçekleştirdiği örgüt toplantısında önemli bir karar aldı. Toplantıda, belediye başkan aday adaylarının örgüt tarafından belirlenmesi yönünde bir söz birliği sağlandı, yönetim kurulu, bu konuda yapılacak seçim veya teşkilatın belirleme yöntemini tercih etme kararı aldı.

CHP’nin önde gelen isimlerinden Halis Gerbaga, toplantının ardından Habermax mikrofonlarına yaptığı açıklamada, örgütün partinin lokomotifi olduğunu ve belediye başkan aday adaylarının örgüt tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Gerbaga, “Madem ki örgüt, partimizin lokomotivi; her yükünü çekiyor, gelin belediye başkan aday adaylarını örgüt belirlesin. Zaten dün ilçede yapılan toplantıda ilçe başkanlığının da istediği buydu. Eğer bu şekilde olursa, örgütümüz kimi aday olarak görmek istiyorsa, bizim başımızın üstünde yeri var. Bu bağlamda herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gerbaga‘nın ifadeleri, CHP Çekmeköy ilçe örgütünün demokratik bir süreç benimsemeye yönelik önemli bir adım attığını gösteriyor. Önseçim veya teşkilat belirleme konusundaki bu karar, parti içindeki üyelerin ve örgütün daha etkin bir şekilde katılımını hedefliyor. Çekmeköy CHP, yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanmak adına demokratik bir süreci benimseyerek önemli bir adım atmış oldu.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: “Ön Seçimle Yerel Seçimlere Hazırlanıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin yerel seçimlere yönelik stratejilerini değerlendirmek üzere gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi toplantıları sonrasında basın açıklaması yaptı. Yücel, önseçimle ilgili alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

Yerel seçim takviminin Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatan Yücel, Antalya’nın Manavgat ilçesinde üç gün süren kampın, milletvekilleri ve MYK üyeleriyle bir araya gelerek ülke gündemini, 38. Olağan Kurultay sonrasındaki çalışmaları ve yerel seçim stratejilerini değerlendirmek amacıyla düzenlendiğini belirtti. Yücel, bugünkü MYK toplantısının ardından gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında alınan önemli kararları açıkladı.

Yücel’in açıklamalarına göre, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi için, 659 seçim çevresinde ‘örgüt denetiminde ön seçim’, ‘örgüt denetiminde basit aday yoklaması’ ve ‘örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması’ adıyla eğilim yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verildi. Bu kapsamda en az bin seçim çevresinde önseçim yapılacak ve seçim çevreleri haftadan haftaya belirlenip kamuoyuyla paylaşılacak.

CHP’nin bu adımıyla, yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde daha fazla şeffaflık ve demokrasi hedeflendiği anlaşılıyor. Yücel, önseçimle aday belirlemenin, parti içindeki çeşitli görüşlerin ve tabanın katılımını artırarak güçlü bir yerel seçim kampanyası yürütme amacını taşıdıklarını ifade etti. Bu kararın, CHP’nin yerel seçimlere daha etkin bir şekilde hazırlanmasını sağlaması bekleniyor.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.