Dolar 32,4615
Euro 34,7745
Altın 2.420,41
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları Basın Açıklaması
3 Temmuz 2023 18:58
112

HABERMAX.Dün sosyal medyada Bursa ilimiz, Büyükorhan ilçesi, “Karaağız Mahalle Muhtarlığının ve Karaağız Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’nun almış olduğu bir karar olduğunu öğrendik.

Alınan karar;

DÜĞÜNLERİMİZDE, KINALARIMIZDA SÜNNET CEMİYETLERİNDE, ASKER EĞLENCELERİNDE KADIN ERKEK KARIŞIK OYNANMASI DİNİMİZ AÇISINDAN VE KÖY HALKIMIZDAN GELEN ŞİKAYETLER ÜZERİNE UYGUN OLMADIĞI GÖRÜŞÜNE VARILMIŞTIR. KADINLARIMIZIN CUMARTESİ GÜNÜ DÜĞÜN SAHİBİNİN BELİRLEDİĞİ BİR SAATE KADINLARA ÖZEL EĞLENCE DÜZENLENMESİ UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR. BU ALINAN KARARLARA KÖY HALKIMIZIN ÖNEMLE UYMASI RİCA OLUNUR.

BU ALINAN KARARLAR

01/01/2024

TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİDİR

Bu karar Cumhuriyetimizin niteliklerini düzenleyen Anayasamızın 2. Maddesinde belirtilen demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesine aykırıdır.

Vatandaşlarımızın ne şekilde yaşayacağı, davranacağı ve eğleneceği kendilerinin bilecegi bir konudur. Bir kurumun, muhtarlığın ya da derneğin bu konuda karar alması abesle iştigaldir. Karar hukuken yok hükmünde olmakla beraber, yaşam tarzına müdahale oluşturan düzenlemenin kabul edilebilir, savunulabilir bir yanı yoktur. Kadınları karanlığa hapsetmek kimsenin haddi değildir!

Bu çağdışı, kararı alanlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Çağdaş, laik ve demokratik bir ülke olduğu gerçeğini yok saysa da buna izin vermeyeceğiz. Kadınları karanlığa hapsetmek sizin ne haddinize bu kararınızdan derhal vazgeçin

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları olarak, halkımızın yaşam tarzına karşı yapılan bu saldırıyı kabul etmiyor, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve bu duyurunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.