Dolar 32,5653
Euro 34,8998
Altın 2.439,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YEMİN ETMESİNİN ARDINDAN PİYASALARDAKİ, İYİMSER HAVA KORUNUYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YEMİN ETMESİNİN ARDINDAN PİYASALARDAKİ, İYİMSER HAVA KORUNUYOR
5 Haziran 2023 10:51 | Son Güncellenme: 5 Haziran 2023 10:53
127

HABERMAX.Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin etmesinin ardından piyasaların bir süredir dikkatle beklediği yeni kabine açıklandı. Buna göre ekonomi yönetiminin başında tahmin edildiği gibi Mehmet Şimşek yer alıyor. Şimşek’in yatırımcıların güven duyduğu isimlerden biri olması ve uygulanacak makroekonomik politikaların ekonominin ihtiyaçları doğrultusunda değişebileceğine dair beklentiler risk iştahını destekler nitelikte. Dolayısıyla kısa vadede iyimser havanın etkisini sürdürmesi olası görünürken bundan sonraki süre zarfında yeni ekonomi yönetimi tarafından atılacak adımlar dikkatle izlenecektir.

TL açısından günün en önemli konu başlığını ise Mayıs ayı enflasyon rakamı oluşturuyor. Geride bıraktığımız ayda doğalgazın ücretsiz olması tahminleri de önemli ölçüde etkilemiş durumda. Bu kapsamda enflasyonun aylık bazda %0 seviyesine oldukça yakın bir değer alacağı tahmin ediliyor. Beklentilere paralel bir rakam ile karşılaşılması durumunda yıllık enflasyon %40 seviyesinin altına inmiş olacak.

TL: USD/TL haftalık bazda %5 civarında yükseliş gösterirken TL bu görünümü ile dolar karşısında en zayıf performansı sergileyen gelişmekte olan ülke para birimi oldu. Kısa vadede kurda yukarı yönlü hareket alanı geçerli kalmaya devam etse de Mehmet Şimşek’in göreve gelmesi ile birlikte oluşan pozitif hava TL üzerindeki baskıyı kısmen azaltabilir. Dolayısıyla özellikle seçim sonrasında oluşan yukarı yönlü eğilimin giderek hafifleme ihtimali söz konusu olabilir. Bu noktada Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS priminin seçim sonrasında sergilediği aşağı yönlü eğilim de TL açısından lehte bir zemin yaratıyor.

Borsa İstanbul: Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ile son derece güçlü bir performans sergileyen BIST-100 endeksi geride bıraktığımız haftayı %12’ye yakın değer kazanımı ile noktaladı. Piyasaların güven duyduğu isimlerden olan Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetiminde yer alacağı beklentisinin risk iştahının güçlenmesinde hafta boyunca önemli rol oynadığını gördük. Bu beklentinin gerçekleşmesinin yeni haftada da iyimserliği destekleyeceğini tahmin ediyoruz. Teknik açıdan baktığımızda ise endeksin 5000 puanın üzerinde kapanış yapmasının kısa vadeli pozitif görünümü desteklediğini düşünüyoruz. Değer kazanımlarının ne ölçüde güçlenebileceğini anlamak için üzerinde kapanış görmek istediğimiz ilk seviyeyi ise 5200 oluşturuyor.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 5960 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 5919, 5871, 5829 ve 5782 destek olarak izlenebilir. 6002, 6050, 6092 ve 6139 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 21.9596 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 21.85, 21.762, 21.63 ve 21.5205 destek olarak izlenebilir. 22.0695, 22.157, 22.289 ve 22.399 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.