Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

ÇOCUKLAR AKKUYU NGS’Yİ ZİYARET ETTİ

ÇOCUKLAR AKKUYU NGS’Yİ ZİYARET ETTİ
13 Haziran 2023 16:12
134

HABERMAX. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) inşa edildiği bölgedeki okullardan 150’den fazla çocuk, dünyanın en büyük nükleer şantiyesi olan Akkuyu NGS’yi ilk kez ziyaret etti. Geziye katılan çocuklara, en güvenli ve istikrarlı elektrik kaynaklarından olan nükleer enerjinin üretileceği Akkuyu NGS inşaat sahası gezdirildi. Çocuklara, gezi kapsamında nükleer enerjinin Türkiye’nin geleceği için taşıdığı önem de anlatıldı.

Gezi düzenleme fikri, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ile Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız arasında Akkuyu NGS’ye ilk parti nükleer yakıt teslimatının öncesinde Büyükeceli İlkokulu’nda yapılan toplantıda dile getirilmişti.

Saha turundan önce, iş güvenliği hakkında bilgilendirilen çocuklara baret ve yelekten oluşan kişisel koruyucu ekipmanlar teslim edildi. Akkuyu NGS’deki gezi, nükleer güç santraline ekipman ve malzeme getiren gemilerin boşaltıldığı Doğu Kargo Terminali’nden başladı. Her öğrenciye dünyanın en büyük paletli vincinin operatör koltuğuna oturma imkânı sunuldu. Saha turunun en akılda kalan duraklarından biri, itfaiye birimi oldu. Burada çocuklara arama-kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verildi ve itfaiye erlerinin çalışmasında hızın ne kadar önem taşıdığı gösterildi. İtfaiye erleri çocuklara, acil bir durumda nasıl hızlı müdahale ve hareket ettiklerini de yerinde anlattı. Gezi, panoramik bir Akkuyu NGS inşaat sahası manzarasına sahip olan seyir tepesinde sona erdi.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva geziyle ilgili şunları söyledi: “Akkuyu NGS sahasındaki her çocuk gezisi, projenin tüm çalışanları için büyük bir mutluluk. Öğrenciler, inşaatın büyüklüğüne hayran kalıyor ve bu samimi duyguları bizi mutlu ediyor! Çocukların birçoğunun Akkuyu NGS’de çalışan ve bu işe büyük emek veren ebeveynleri var. Çocukların, ebeveynlerinin başarılar elde ettiği şirket hakkında bilgi edinmesi iyi bir şey. Dünyanın en büyük nükleer şantiyesinde göstereceğimiz şeyler var. Tur güzergahı da tesadüfen belirlenmedi. Bu, uzun süredir yürüttüğümüz kariyer rehberliği projesinin bir parçası. Bu güzergâh, çocukların çok farklı meslekleri öğrenmelerine imkân tanıyor. Burada inşaatçılar, mühendisler, tasarımcılar, ekologlar, vinç operatörleri, sürücüler, avukatlar, ekonomistler, NGS projesi yönetimi ve işletimi alanındaki uzmanlar çalışıyor. Öğrenciler, bu uzmanlık alanlarının özellikleri hakkında çok sayıda ilgi çekici sorular yöneltiyor ve bu alanlara ilgi gösteriyorlar.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.