Dolar 32,5161
Euro 34,7218
Altın 2.501,57
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Çığa sebep oldu demeye getiren Bülent Aydemir çuvallayınca özür diledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın Van’da ikinci çığ faciasıyla ilgili olduğunu demeye getiren Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, olayın aslı ortaya çıkınca özür diledi.

Çığa sebep oldu demeye getiren Bülent Aydemir çuvallayınca özür diledi
10 Şubat 2020 22:40
335

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in canlı yayında dile getirdiği iddia ortalığı karıştırdı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın çığ felaketinin yaşanmasında rol aldığını ima eden Aydemir, işin aslı ortaya çıkınca zor durumda kaldı. Gülşen Orhan’ın saat vererek yaptığı yalanlama sonrasında Bülent Aydemir, tekrar canlı yayına çıkarak özür üstüne özür diledi. 

Teyit etmeden verdim

Bülent Aydemir canlı yayında şunları söyledi:

“Öncelikle çığ faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’ta rahmet diliyorum. Çok üzüldük ciğerimiz yandı. Tabi biz haberci olarak bu olayları değerlendiriyoruz işliyoruz. Derdimizin öncelikle acı paylaşmak bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz. İnsan olarak bu acıyı hissetmememiz mümkün değil. Ben sabah bölgeden aldığım bilgiyi aktardım ama şunu söyleyeyim. Sayın Gülşen Orhan’ın açıklamaları kendisi bu bilgileri teyit etmiyor bunların doğru olmadığını söylüyor yerindedir.

-Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Ben sabah yapılan programda yorum olarak değil kurtarma görevlisine soru olarak yöneltmiştim. Yani bu bölgede yapılan çalışma ile ilgili bilgiydi. Söylemediğim laflarda benim kast etmediğim şeylerde sosyal medyada maalesef çarpıtarak verildi.”

“BülentAydemiristifaetmeli” TT oldu

Yalan çıkan iddiasıyla zor durumda kalan Aydemir, Twitter’da “BülentAydemiristifaetmeli” etiketiyle TT oldu. Olayın aslını araştırmadan insanları zan altında bırakmakla eleştirilen Aydemir, iftira atmakla suçlandı. Kullanıcılar Aydemir’in istifa etmesi yönünde çok sayıda yorum paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Bülent Aydemir’e tepki göstererek şunları söyledi:
-Bir gazetecinin son derece yakışıksız şekilde çığ felaketine sanki sebep olmuş gibi bir yaklaşımı oldu. Haksız, vicdansız, kendisi de yaralanmış bir arkadaşımızı derinden üzen bir açıklama oldu. Zannediyorum o gazeteci de özür dilemiş.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.