Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

“CHP’nin 347 demokrasi şehidi yöneticisi bize sorumluluğumuzu hatırlatıyor

“CHP’nin 347 demokrasi şehidi yöneticisi bize sorumluluğumuzu hatırlatıyor
25 Aralık 2019 19:51
671

AHA.CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP’nin 347 şehit yöneticisinin olduğunu belirterek, “Türkiye’nin demokrasi yolculuğunda, özgürlük, adalet ve eşitlik için mücadele eden ve bu uğurda hayatlarını feda eden yüzlerce yöneticimizin aziz hatırasını anmamız gerekiyor. Onlar yaptıkları ile hepimize ışık olmaktadır. Demokrasi mücadelesi basit bir mücadele değildir. Bütün CHP’liler bu mücadelenin yılmaz bayraktarı olarak bugün de aynı sorumluluğa sahiptir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşundan bugüne kadar il, ilçe başkanı, örgütte görevli, milletvekili, belediye başkanlarından oluşmak üzere toplam da 347 yöneticisinin şehit olduğunu belirtti.

Independent Türkçe’ye konuşan Tekin’in CHP’nin ilk şehidinin 1950 yılında faili meçhul bir şekilde trenden atılarak ölen Ulus Belediye Başkanı olduğunu belirten Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

Sorumluluğumuz büyük

“CHP tarihi büyük ve onurlu bir mücadelenin tarihidir. CHP tarihi, Nazım’ın dediği gibi “Belki ileridedir yaşanacak günlerin en güzelleri” diyerek yola atılan, hayatlarını Türkiye’ye adayan insanların hikayesidir. Ellerinde avuçlarında ne varsa bu uğurda döken, her tür saldırıya, baskıya uğrayan, asla boyun eğmeyen bir ruhun timsalidir. Gani gönüllü Zeki Tekiner, dürüstlük simgesi milletvekilimiz Abdurrahman Köksaloğlu gibi sayısız insanın izi vardır. “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine” diyenler, emekten, garipten, gurebadan yana olanlar, kalpleri Türkiye için atanlar CHP çatısı altında yıllarca bu güzel ülke için çalıştılar. Barış dediler, kardeşlik dediler, ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen diyerek yolları arşınladılar. Onlar kadar çalışkan, onlar kadar fedakar, onlar kadar cesur olmamız gerekiyor.

1950’den sonra birçok yönetici arkadaşımız faili belli ya da meçhul saldırılarda ya da görevi başındaki kazalarda şehit oldu. En çok şehidimiz ise 1970 ile 1980 arası dönemde. Bu dönemde onlarca yöneticimiz şehit edildi. Çoğunun faili bile bulunmadı. Şehit edilen üyelerle birlikte bu sayı yüzlerceyle ifade edilebilir. Biz demokrasi ve özgürlük için büyük bedeller ödemiş bir hareketin mensubuyuz. Herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerekir. CHP’ye zarar vermek isteyen veya CHP’nin kıymetini bilmeyenler, yüzyıla yakın bir demokrasi mücadelesine de zarar vermektedir. Geçmişten gelen örnekler sorumluluğumuzu arttırıyor. Her adımda bu sorumluluğu hissetmek zorundayız” dedi.

Bugüne kadar demokrasi adına en çok bedel ödeyen partinin CHP olduğunu ifade eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’nin tarihinden habersiz bazı kişiler CHP adıyla darbeyi ilişkilendirmeye çalışıyor. Oysa darbelerde en büyük bedeli CHP ödedi. Partinin 100 yıllık arşivini darbede kaybettik. 12 Eylül’den önce öldürülen il başkanlarımız oldu. Liderlerimiz tutuklandı.”

“CHP Demokrasi Şehitleri Belgeseli için start vermeyi düşünüyorum”

“Bugüne kadar en büyük ukdem demokrasi şehitlerimizi tanıtacak bir belgeseli ve kitabı hazırlamak” diyen Tekin, Türkiye’de demokrasi yolculuğu CHP olmadan anlaşılamaz dedi.

Tekin her bölgede o yerde daha önce şehit olmuş CHP yönetici ve üyelerinin anılması için etkinlikler yapılabileceğini de kaydederek, “Bu geleneksel hale getirilebilir. CHP Demokrasi Şehitleri Belgeseli ve kitap için de önümüzdeki süreçlerde start vermeyi planlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.