Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

CHP’li Milletvekili Tekin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı

CHP’li Milletvekili Tekin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı
30 Nisan 2020 13:51 | Son Güncellenme: 30 Nisan 2020 13:59
712

AHA.CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.


“2020 1 Mayıs’ı ne yazık ki alanlarda, tüm işçi ve emekçilerinin taleplerini haykırdığı, coşkulu kutlamalara sahne olmayacak” diyen Milletvekili Tekin şunları kaydetti:

“İşçi ve emekçiler bu kez taleplerini sosyal medyadan paylaşacak ve kutlamaları evlerinden yapacak. Ancak, patronların ve hükümetlerinin işçiyi nasıl bir ‘şey’ olarak gördüklerini yaşadığımız bu günlerde daha açıkça gördük. Bu nedenle de 1 Mayıs değerlerinin işçiler arasında tartıştırmak sadece sosyal medyayla sınırlandırılamaz. Bu konu geniş işçi yığınları arasında tartışılmalı; kapitalist sistemin ‘kâr’ ile ‘işçinin hayatını’ aynı terazide tarttığını; kârın ise her zaman ağır geldiğini ve işçinin hayatını hiç umursamadığını işçilerin anlaması bugün daha da önemli hale geldi. Barış, özgürlük, demokrasi için, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.