Dolar 32,4126
Euro 34,8222
Altın 2.432,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

CHP’li Gürsel Tekin, Yeşil ve toplanma alanları iktidar tarafından bir bir imara açıldı

CHP’li Gürsel Tekin, Yeşil ve toplanma alanları iktidar tarafından bir bir imara açıldı
16 Nisan 2023 08:51
213

HABERMAX. İstanbul’un depreme hazırlığıyla ilgili tartışmalar sürerken kentte toplanma alanlarının imara açıldığı ortaya çıktı. İstanbul’da, 2002’de 493 toplanma alanı belirlendi. AKP döneminde bunların 400’e yakınına AVM, rezidans yapıldı. Muhalefet, “Bu İstanbul’a ihanet” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Yeşil ve toplanma alanları iktidar tarafından bir bir imara açılan İstanbul’da durum vahim. 1999’da Marmara’da yaşanan büyük depremin ardından İstanbul’da 2002’de 493 toplanma amaçlı geçici iskân alanı, 562 acil ulaşım caddesi yapıldı veya belirlendi. Ancak 493 adet alanın 400’e yakını çıkarılan imar şartlarıyla birlikte alışveriş merkezi, rezidans ve konut oldu.

‘ARAZİLER PEŞKEŞ ÇEKİLDİ’
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuya ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu. Tekin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürlüğü yaptığı dönemini eleştirmesinin ardından, 20 yılda SSK’ye ait arazilerin satıldığını dile getirdi.

(Gürsel Tekin)

Tekin, “Bu arazilerin bir kısmı da deprem toplanma alanıydı. Anca kimse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bunu hatırlatmadı. Kamuya ait olan arsalar, deprem toplanma yerlerinin tamamı peşkeş çekildi” dedi. Marmara’da yaşanan depremin ardından kurulan Ulusal Deprem Konseyi’nin de 2007’de fes edildiğini hatırlatan Tekin, “Çok değerli hocalarımızın bulunduğu bu konseyin fes edilmesi akıl almazdır. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkıp ‘Bilim kurulu oluşturuyoruz’ diyor” ifadelerini kullandı.

İMARA AÇILAN ALANLARDAN BAZILARI
Şişli-İstanbul Adliyesi: Acil durumda çadır kent kurulması planlanan bölgede adliye yükseldi.

Kartal-Anadolu Adliyesi: 9 yıl önce açılan Anadolu Adliyesi’nin bulunduğu bölge de aslında bir deprem toplanma alanıydı. 350 milyon TL harcanarak yapılan bina sürekli düzenlenen tadilat ve onarım ihaleleriyle de gündeme geldi.

Bahçelievler-Zaman gazetesi: 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Zaman gazetesi binasının bulunduğu bölge de bir çadır alanıydı. Acil durumlarda çadır kent kurulması için belirlenen alanda yapılan değişikliklerle bina yükseldi. Eski binada Bakırköy Adliyesi Ek Hizmet Binası bulunuyor.

Şişli-Trump Towers: Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yatırımı olarak Trump Towers kuleleri bölgeye yapıldı. Bir kulenin olduğu bölge çadır kent iken diğeri ise acil durum helikopter pisti alanıydı.

Beşiktaş-Zorlu AVM: Zincirlikuyu’daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’ne ait arazi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satıldı. Marmara’daki depremin ardından toplanma alanı olarak belirlenen bölgede Zorlu AVM yapıldı.

Forum İstanbul AVM-Bayrampaşa: Bayrampaşa’daki bir diğer çadır kent alanında da diğer bölgelerde olduğu gibi alışveriş merkezi projesi gerçekleştirildi. Acil durumlarda çadır kent kurulması gereken bölge yapılan değişikliklerle birlikte Forum İstanbul AVM oldu.

Levent-İETT Garajı: Yüksek yapıların bulunduğu Levent’teki açık toplanma alanında birçok değişiklik yapıldı. Şu anda imar planlarında konut ticaret alanı olarak gözüken bölgede İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri garajı bulunuyor

Kaynak/Gürsel Tekin 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.