Dolar 32,4770
Euro 34,9370
Altın 2.435,95
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

CHP’li Günaydın Gerçekle taban tabana zıt bu durum, AKP’nin yalan ve kara propagandasından üremektedir.

CHP’li Günaydın Gerçekle taban tabana zıt bu durum, AKP’nin yalan ve kara propagandasından üremektedir.
18 Mayıs 2020 17:23 | Son Güncellenme: 18 Mayıs 2020 17:27
398

AHA.CHP’li Gökhan Günaydın son zamanlarda Türkiye İş Bankasının Hazineye devri için konuştu Günaydın kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın İş Bankası ve CHP’ye yönelik açıklamaları, içeriğindeki şiddetin dozu artarak devam ediyor. En son AKP MYK toplantısında, “bu iş on gün içinde bitirilsin” talimatı verdiği basına sızdırıldı.

Şu anda yurttaşlara rasgele mikrofon uzatılsa, önemli bir bölümünün “CHP’nin İş Bankası’ndan pay aldığı ve kasasını doldurduğu” görüşünde olduğu görülecektir.

Gerçekle taban tabana zıt bu durum, AKP’nin yalan ve kara propagandasından üremektedir.

Gerçeği, kendi görüşlerimiz üzerinden değil, İş Bankası’nın yine bu tartışmaların yoğunlaştığı bir dönemde yaptığı açıklamadan izleyelim.

Açıklamanın can alıcı bölümü şöyle;

“Atatürk’ün vefatının ardından vasiyetnamesine uygun olarak Atatürk hisseleri Cumhuriyet Halk Partisi’ne devredilmiş, yine vasiyete uygun olarak hisselerin oy hakları Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kullanılmış, hisselerden kaynaklanan temettü vasiyette belirtilen şekilde Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu’na tevdi edilmiştir”..

Görüldüğü gibi, CHP İş Bankası’nda Vasiyetnameye uygun biçimde görev yapmakta, temsil ettiği hisselerden BİR KURUŞ Cumhuriyet Halk Partisi kasasına girmemektedir.

Kaldı ki, Vasiyetname’de belirtilen Türk Dil ve Türk Tarih kurumları kapatılmış, yerine Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu kurulmuştur. Yapılan atamalar ve değişen politikalarıyla sözü edilen Kurum’un, Atatürk ilke ve devrimlerine ve bu bağlamda Vasiyetname’nin destekleme amacına ne denli yabancılaştığı da kamuoyunun bilgi ve gözlemi altındadır.

Bu doğrultuda, ülkemizin temelini oluşturan kültür kurumlarının Cumhuriyet’in temel değerlerine uygun olarak yeniden yapılandırılması da, bir görev olarak üzerimizde bulunmaktadır.

Bugün Erdoğan’ın yapmak istediğini, cuntacı Kenan Evren de denemiştir. Bu süreklilik ilişkisi, bizim açımızdan sürpriz değildir.

Onlara sözümüz şudur: Yaşadığınız saraylar ve bindiğiniz özel uçaklar başınızı döndürmüş olabilir. Ama bizi kendinizle karıştırmayın. Bizler, devletin bankalarından, ihalelerinden, kaynaklarından beslenen bir siyasi oluşum değiliz.

Bu bağlamda, Vasiyetname doğrultusunda görev yapmaya devam edeceğiz.

Ayrıca, İş Bankası tartışmalarının ülkemizin içinde bulunduğu yoksulluk ve yolsuzluk tartışmalarını örtmesine de izin vermeyeceğiz.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.