Dolar 32,5993
Euro 34,7973
Altın 2.495,14
BİST 9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

CHP’li Gençlik Kollarından 1 Mayıs mesajı: Emekçiyi virüs değil AKP öldürüyor!

CHP’li Gençlik Kollarından 1 Mayıs mesajı: Emekçiyi virüs değil AKP öldürüyor!
29 Nisan 2020 10:51
576

AHA.CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sercan Çelik 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle ilişkin yazılı açıklama yaptı. Çelik“İşçiler ve emekçiler virüsten kurtulsa bile AKP iktidarının yarattığı düzende açlığa ve sefalete sürüklenmektedir. Çalışanlar bu yıl 1 Mayıs’ı hem virüs salgını hem de iktidarın kuşatmasında karşılamaktadır” dedi.

“Son 2 yıldır ekonomik krizin pençesinde işsizliğe ve yoksulluğa mahkum olan emekçiler virüs salgınının ortaya çıkardığı ekonomik yükün altında ezilmektedir.” ifadelerini kullanan CHP’li Çelik sözlerine şöyle devam etti:
“Emekçilerin kira, fatura ve kredi borçları ertelenmediği gibi işçiler bankalardan faizle borç para almaya zorlandı. 20 yaş altı sokağa çıkma yasağına rağmen 1 milyon 385 bin genç çalışan bu yasaktan muaf tutuldu. Sözde işten çıkarmalar yasaklanırken ücretsiz iznin önü açıldı. İşverene 2 bin 943 lira ödemesi koşulu ile işten çıkartılmalar yasal hale geldi. Ücretsiz izne gönderilecek işçiler aylık bin 177 lira ile açlıktan ölmeye terk edildi. Asgari ücretlinin sofrasından et ve tavuk gitti.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.