Dolar 32,3956
Euro 34,7914
Altın 2.403,79
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

CHP’den İstifa Eden Battal İlgezdi: İmamoğlu Makamına Davet Ederek Benimle Yol Yürünmeyeceği Kararını İletti

CHP’den İstifa Eden Battal İlgezdi: İmamoğlu Makamına Davet Ederek Benimle Yol Yürünmeyeceği Kararını İletti
29 Ocak 2024 11:58
397

HABERMAX. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa eden Battal İlgezdi, istifa gerekçesini açıkladı. İlgezdi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisini makamına davet ederek “benimle yol yürümeyeceği” kararını ilettiğini söyledi. İlgezdi, “Sayın İmamoğlu, hangi görev ve yetki ile böyle bir karar veriyor? Bu kararı alacak kurul, MYK ve PM’dir!” ifadelerini kullandı.

İlgezdi’nin Açıklaması:

İlgezdi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

  • “Sayın Ekrem İmamoğlu beni makamına davet ederek, önümüzdeki seçimlerde benimle yol yürümeyeceği kararını iletti. Bu kararı alırken MYK ve PM’nin henüz toplanmamış olması ve herhangi bir resmi karar alınmamış olması dikkat çekicidir.”
  • “Sayın İmamoğlu, hangi görev ve yetki ile böyle bir karar veriyor?  Bu kararı alacak kurul, MYK ve PM’dir!  Bir genel başkan adayı olarak, partimizin tüzüğüne ve kurullarına saygı duymak en temel görevidir.”
  • “Sayın İmamoğlu’nun bu tutumu, parti içi demokrasiyi zayıflatmakta ve liyakat yerine keyfi uygulamaları ön plana çıkarmaktadır. Bu durum, CHP’nin geleneklerine ve değerlerine aykırıdır.”
  • “Bu nedenle, CHP’den istifa etme kararı aldığımı kamuoyuna bildirmek isterim.  Bundan sonra da, ilke ve değerlerimiz doğrultusunda mücadeleye devam edeceğimi belirtmek isterim.”

Tepkiler:

İlgezdi’nin açıklamasının ardından CHP’de bir dizi tepki geldi. Bazı partililer, İlgezdi’nin istifasını kınadı ve İmamoğlu’nun kararını savundu. Bazı partililer ise İlgezdi’ye hak verdi ve parti içi demokrasiyi savundu.

Tartışmanın Önemi:

İlgezdi’nin istifası, CHP’de yaşanan gerilimi ve parti içi demokrasi sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Tartışma, önümüzdeki genel seçimlerde CHP’nin aday belirleme sürecini de etkileyebilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.