Dolar 32,6000
Euro 34,8429
Altın 2.494,51
BİST 9.535,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Ender Teke basın mensuplarıyla bir araya geldi

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Ender Teke basın mensuplarıyla bir araya geldi
31 Mayıs 2022 07:34 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2022 07:43
359

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ender Teke, suyu çekilen İznik Gölündeki çevre sorunlarına dikkat çekerek “İznik Gölü adeta can çekişiyor. Su kritik bir seviyede. Yaz geldi, su buharlaşmaya başlayacak. İnsanlar serinlemek için göle girmek istiyorlar fakat pislikten giremiyorlar. İznik Gölü’ndeki su çekilmesiyle ilgili 2 yıldır gerek TBMM’de gerek büyükşehir meclisinde kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz” dedi. Basın mensuplarıyla göl kıyısındaki bir tesiste bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Teke, Orhangazi ilçesindeki sorunlara ilişkin görüşlerini de anlattı.

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, Orhangazi ilçesinde yerel yönetimin vizyonu olmadığını vurguladığı açıklamasında şöyle konuştu:

“Turizm, sanayi ve tarım gibi alanlarda vizyonumuz yok. Turizm alanında yamaç paraşütü için bir alan var ama biz bunu değerlendiremiyoruz. Orhangazi 81 bin nüfusuyla büyük bir ilçemizdir. Bizim amacımız; Orhangazi’yi sizlere tanıtmak. Orhangazi’nin turizm, sanayi ve tarım alanında öne çıkmadığı bir gerçek. Ayrıca gelecek planlamasında da bu gibi alanlara yer verilmiyor. Beldeler ve köyler ilçemizin mahallesi oldu. Bu yüzden Orhangazi’de ah vah demeden planlamanması gereken çok konular var. Seçenek ve donatılarımız çok fazla ama bunları yapabilecek çalışkan insanımız yok, bizim bunlara ihtiyacımız var. İlçemizde yabancı uyruklu insanlarımız da var. Bakıldığında, Orhangazi herkesle uyum içinde yaşanan bir yer. Biz her ilden, ilçeden gelen vatandaşlarımızın şartlarını eşitliyoruz.”

AKP’li Orhangazi Belediyesi’nin ilçeye hizmet açısından hiçbir varlık gösteremediğinin altını çizen Teke’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde Bursaspor basketbol takımımız büyük bir başarıya imza attı. Final maçı için, Bursa’nın birçok noktasında dev ekranlar kuruldu. Dev ekran atılımı ise tek Orhangazi’de olmadı. Bursasporlular Derneği ile iletişime geçtik. Onlar da meğer belediyeden bekliyorlarmış. Parti olarak hemen ekran arayışına girerek, ekranı bulduk. Bursaspor’un basketbol maçının Orhangazi’de de izlenmesini sağladık. Orhangazi Belediyesi bu etkinliğe hiçbir katkı sağlamadı.”

“YEREL YÖNETİMİN AMATÖR SPORLARA DESTEĞİ YOK”

“Orhangazi ilçemizde, amatör spor kulüplerine destek olmayan, mahalle muhtarlarının internet aboneliklerini iptal eden bir belediye anlayışı var. Biz 23 Nisan’da 2 bin 500 balon ve Türk Bayrağı dağıttık. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; eleştirel muhalefet değil, yapıcı bir parti olacağız dedik. Öğrencilerimiz yurt konusunda burada çok sıkıntı yaşıyor. Onlara yardım ederek, burs konusunda gerek iş insanlarından, gerekse de kendi çapımızda elimizden geldiğince destek sağlamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince yardım ederek, bu bizim görevimiz değil demiyoruz.”

“ORHANGAZİ, BURSA’NIN EN BORÇLU BELEDİYESİ”

“Orhangazi Belediyesi, Bursa’nın en borçlu belediyesidir. Bu olay çerçevesinde 

halk serzeniş içerisinde. Orhangazi Belediyesi kamu kurumu olmasına rağmen bu zamana kadar hiçbir şekilde yatırım yapmadı. Borcu döndürebilmek için gelir elde etmek gerekiyor. Belediyenin şu an 80 milyon küsur borcu biliniyor. Biz çocuklara park kazandırdık. Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanıyoruz. Pandemiyle birlikte 2 buçuk yılımız iyi ya da kötü geçti. Bu süreçte Orhangazi Belediyesi kamu kurumu olması gereken yerde, halka dokunmadı. Biz CHP olarak bu süreçte vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıttık, birçok pazar yerine dezenfektan stantları kurduk. Bununla yetinmeyip, insanlara gıda ihtiyaçlarında bulunarak, onlarla köprü bağımızı güçlendirdik. Orhangazi’de BESAŞ ekmek satılmıyor. İnsanlar ekmeye ulaşamıyor. Ekmeğin ilerleyen günlerde 4 liraya yükseleceği söyleniyor. Belediyenin sosyal anlamda halka destek olması gerekiyor.”

“KADINLARIMIZI DİNLİYORUZ”

İlçe kadın kollarıyla ilgili soruları yanıtlayan Bursa İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Orhangazi Kadın Kolları Sorumlusu Berna Çakır ise “Bizler hep birlikte omuz omuza çalışmalar yaparak kadınlarımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Dönem başından bu yana kadın üyelerimizi artırdık. Kadınlarımıza maddi manevi tüm desteğimizi veriyoruz. Ayrıca mahalle gezilerimizde kadınlarımızı dinleyerek, çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“GENÇLERİN YANINDAYIZ”

CHP Orhangazi Gençlik Kolları Sorumlusu Vural Çetin de, yönetim olarak 20-30 yaş arası gençlerin gelecek kaygısı ve işsizlik gibi sorunlarının olduğunu söyleyerek “Parti olarak gençlerin yanındayız” diye konuştu.

Orhangazi CHP İlçe Başkanı Ender Teke ve beraberindekiler konuşmaların ardından, İznik Gölü kıyısında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.