Dolar 32,2658
Euro 34,7144
Altın 2.401,68
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Kayıp Çocuklar Konusunda Harekete Geçti

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Kayıp Çocuklar Konusunda Harekete Geçti
16 Eylül 2023 10:50
114

HABERMAX.İstanbul CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin, kaybolan çocuklara ilişkin önemli bir açıklama yaparak, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” sözünü hatırlattı. Çocukların güvenliği ve refahı konusundaki hassasiyetini vurgulayan Tekin, çocuklara yönelik suçların hafifletici sebeplerle mazeretlendirilemeyeceğini belirtti. Ayrıca, çocukların sadece kaybolma tehlikesiyle değil, aynı zamanda cinsel taciz ve tecavüz gibi insanlık suçlarına da maruz kaldığını ifade etti.

Tekin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine atıfta bulunarak, son on yılda 178,641 çocuğun kaybolduğuna dikkat çekti. Bu çocukların akıbetinin belirsiz olduğunu ve hükümetin bu konuya yeterince önem vermediğini dile getirdi.

Özellikle İstanbul, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi bölgelerde kayıp çocuk vakalarının arttığına dikkat çeken Tekin, yeni yasama yılında bu soruna dikkat çekmek amacıyla hem kanun teklifi hem de araştırma önergesi sunacağını açıkladı. Ayrıca, çocuklara yönelik istismarı engelleyecek tedbirleri önererek, çocukların daha güvenli bir çevrede büyümesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Gürsel Tekin’in bu açıklamaları, kaybolan çocuklar ve çocuk istismarı konularına karşı toplumun duyarlılığını artırma ve çocukların güvenliğini sağlama çabalarını yansıtmaktadır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.