Dolar 32,5201
Euro 34,8225
Altın 2.445,21
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

CHP İstanbul milletvekili Tekin Tozkoparan’dan Erdoğan’a seslendi: Bu ne zalimliktir

CHP İstanbul milletvekili Tekin Tozkoparan’dan Erdoğan’a seslendi: Bu ne zalimliktir
15 Ekim 2022 00:33 | Son Güncellenme: 15 Ekim 2022 00:35
314

HABERMAX.Çevre Şehircilik Bakanlığı kararıyla kentsel dönüşüm kapsamına alınan Tozkoparan Mahallesi’ni ziyaret eden CHP’li Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Tekin, “Sizin bir cümlenizi bu insanlar referans kabul etti. Siz dediniz ki, ‘Ben de gecekonduda oturuyorum.’ Binlerce mazlum zar zor imkânlarını kullanan insanlar sizi güvence olarak kabul etti. Bu ne zalimliktir” dedi.

Güngören’de 2013 yılında riskli alan ilan edilen Tozkoparan Mahallesi’nde “kentsel dönüşüm” çalışmaları, mahallelinin itirazına karşın bugün de devam etti. Boşaltılan binaların yıkımı için bugün saat 05.00 sıralarında, mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi ve iş makineleri geldi. Mahalleye giriş ve çıkışlar barikatlarla kapatılırken boşaltılan 4 binanın elektriği, suyu ve doğal gazı kesildi.

Barış Parkı’nda bekleyen mahalleliyi milletvekili Gürsel Tekin ziyaret etti. Burada yurttaşların sorunlarını dinleyen Tekin, iktidarın “Gönül köprüsü kuracağız. Gönül belediyeciliği yapacağız” şeklindeki seçim kampanyalarını anımsattı. “İnsanların yuvasını, rızası olmadan insanların kafasına yıkmak hangi dine, imana, vicdana sıkışır” diye sordu. Tekin, şöyle konuştu:

“Elbette hangi insan daha iyi, daha güvenli yapılarda oturmak istemez ama bütün dünyanın yaptığını siz de yapın. Yıkım önce Sultan Mahallesi’nde başladı. Sultan Mahallesi’nde bir tek Roman kardeşimiz kalamadı maalesef. O örnek dedikleri kentsel dönüşüm, o evlerde şimdi kimler oturuyor, bir bakar mısınız? 250 yıldır orada oturan insanlara bir de Çin Seddi gibi kapı koydunuz… Fikirtepe’de aynı, Beyoğlu’nda aynı. Niçin, neden, bu kin, bu nefret nedir? Söyler misiniz? Güvercintepe’de bir ablamızın bir feryadı vardır. Kanser hastası ve kurulduğunuz günden itibaren size oy veren bir insan. Nasıl yaparsınız bunu?”

‘İlk oyumdan son oyuma kadar pişmanım’

Mahallede oturan bir kadın, “30 yaşındayım. Şimdiye kadar bu partiye oy verdim. Gerçekten ilk oyumdan son oyuma kadar o kadar pişmanım ki. O kadar polis var burada ama kendimi güvende hissetmiyorum. Çünkü o polisler beni evimden atmak için buradalar” diyerek duygularını dile getirdi.

‘Bu ne zalimlik’

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Gürsel Tekin, “Bu insanlar sizin bir cümlenizi referans kabul etti. Siz dediniz ki, ‘Ben de gecekonduda oturuyorum.’ Binlerce mazlum zar zor imkânlarını kullanan insanlar sizi güvence olarak kabul etti. Bu ne zalimliktir?” diye sordu.

Mahalleli, “Burası Türkiye, İsrail değil” ve “Tozkoparan bizimdir, bizim kalacak” sloganları eşliğinde mahallede kısa bir yürüyüş de yaptı.

KAYNAK GÜRSEL TEKİN

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.