Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

CHP İSTANBUL İl BAŞKANI KAFTANCIOĞLU: VATANDAŞLARIN EN BÜYÜK SORUNU GEÇİM SIKINTISI

CHP İSTANBUL İl BAŞKANI KAFTANCIOĞLU: VATANDAŞLARIN EN BÜYÜK SORUNU GEÇİM SIKINTISI
4 Şubat 2021 01:59
599
CHP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ, ASGARİ ÜCRET BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, CHP Genel Merkezi’nin asgari ücretin en az 3100 TL olması gerektiğini açıklaması üzerine İstanbul’un 39 ilçesinde bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. İlçe nüfusunun yoğun olduğu konumlarda geçekleştirilen çalışmalarda, TL’nin zaman içinde kaybettiği değer anlatılıp CHP’nin asgari ücretin en az 3100 TL olması gerektiği yönündeki açıklamasının bilgilendirmeleri yapıldı.

Asgari ücret görüşmelerinin sonuçlanmasına kısa bir süre kala siyasi parti ve sendikalar da asgari ücrete yönelik çalışmalarına devam ediyor. CHP Genel Merkezi’nin asgari ücretin en az 3100 TL olması yönünde görüş belirtmesinin ardından CHP İstanbul İl Örgütü, asgari ücret bilgilendirme çalışmaları kapsamında saha faaliyetlerine başladı. İstanbul’un 39 ilçesinde pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen kampanya sürecinde ilçe merkezlerinde, semt pazarlarında, metro çıkışlarında kurulan stantlar ve devam eden bilgilendirme çalışmaları ile asgari ücretin en az 3100 lira olması gerektiği yönündeki öneri nedenleriyle birlikte vatandaşlara açıklandı. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da saha çalışmalarına katılarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

VATANDAŞLARIN EN BÜYÜK SORUNU GEÇİM SIKINTISI

CHP İstanbul İl Örgütü’nün yaptığı çalışma, vatandaşın en büyük sorunun geçim sıkıntısı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, pahalılıktan ve ay sonunu getiremediklerinden şikayet ederken İl Başkanı Kaftancıoğlu, ülke kaynaklarının eşit dağıtıldığında 83 milyona yeterli olacağının altını çizdi.  Salgın sürecinde işçinin yanı sıra esnafın ve işverenin de büyük ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirten Kaftancıoğlu, ‘’Biz CHP olarak Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi; işçinin, emekçinin asgari ücreti yettiği için değil ancak mevcut ekonomik gerçekler de göz önüne alındığında en az 3100 lira olması gerektiğini söylüyoruz. Salgın sürecinde esnafımız ve küçük işverenimiz de zor durumda. Bu sebeple asgari ücretin vergi yükü esnaf ve işverene yüklenmemeli. Vergi yükünü halkını ve esnafını düşünerek iktidar karşılasın ki; esnafımız da evini asgari ücretle geçindiren işçimiz de zor durumda kalmasın’’ şeklinde konuştu.

CHP İSTANBUL’DAN REKLAM FİLMİ: ASGARİ ÜCRET ÖNERİM

CHP İstanbul İl Başkanlığı, kampanya sürecinde saha çalışmalarının yanı sıra asgari ücretle geçinmek zorunda kalan işçilerin sorunlarını anlattığı bir de reklam filmi hazırladı. Vatandaşların her zaman yarını düşünerek yaşamak zorunda olduklarını ifade ettikleri reklam filmi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Reklam filminde insanca bir yaşam için asgari ücretin en az 3100 TL olması gerektiği vurgulandı. Farklı meslek gruplarından işçilerin yer aldığı ve #AsgariÜcretÖnerim etiketiyle yayınlanan video, Twitter’da kısa sürede binlerce görüntülenme aldı. Reklam filminde konuşmacılar, iktidardan ‘’asgari ücretin açlık sınırının üzerinde olmasını’’ ve ‘’asgari ücretle geçimini sürdüren kişilerin vergiden muaf tutulmalarını’’ talep etti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.