Dolar 32,1900
Euro 34,9402
Altın 2.504,19
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

CHP İstanbul İl Başkanı: Bağışları Şeffaflık İlkeleri Doğrultusunda Kabul Ediyoruz

CHP İstanbul İl Başkanı: Bağışları Şeffaflık İlkeleri Doğrultusunda Kabul Ediyoruz
13 Mart 2024 10:59
87

HABERMAX. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bir iş insanının banka hesabında görünmesini istemediği için yaptığı 15 milyon liralık bağışı elden makbuz karşılığında vermek istediğini açıkladı. Başkan Çelik, parti olarak bağışları şeffaflık ilkeleri doğrultusunda kabul ettiklerini belirtti.

Partiye yapılan bağışların yasalara ve etik kurallara uygun olması gerektiğini vurgulayan Çelik, bu çerçevede herhangi bir bağışın parti kayıtlarında açıkça yer alması gerektiğini ifade etti. Ancak, iş insanının talebi doğrultusunda banka hesabına yapılan bağışın parti kayıtlarında görünmesini istemediğini aktaran Çelik, bu durumda elden yapılan makbuz karşılığında bağışın kabul edildiğini belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanı, partinin şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesini her zaman ön planda tuttuğunu ve bu ilkelere bağlı olarak hareket ettiğini söyledi. Herhangi bir bağışın partiye gelirken şeffaflık ve açıklık ilkelerine uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Özgür Çelik, partinin mali işlerinin ve bağışlarının ilgili mevzuata uygun olarak kaydedildiğini ve denetlendiğini belirterek, kamuoyunun da bu konuda gereken bilgilendirmenin yapılacağını ifade etti. Parti olarak halkın güvenini kazanmak ve şeffaflıkla hareket etmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.