Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 26°C

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ‘Provokasyonlara Gelmeyeceğiz, Halkımızla Yürüyeceğiz'”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ‘Provokasyonlara Gelmeyeceğiz, Halkımızla Yürüyeceğiz'”
30 Ağustos 2024 22:05 | Son Güncellenme: 30 Ağustos 2024 22:13
234

HABERMAX. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Dumlupınar’da düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada iktidara sert eleştirilerde bulundu ve CHP’nin ülke yönetimindeki kararlılığını vurguladı. Özel, tören alanında toplanan kalabalığa hitap ederek hem geçmişin acılarını hem de geleceğe yönelik umutlarını dile getirdi.

Dumlupınar’ın Anlamı:

Özgür Özel, her yıl Dumlupınar’a geldiğinde yüreğinde bir sızı hissettiğini ifade etti. Bu acının yalnızca Dumlupınar ile sınırlı olmadığını, Afyon, Kütahya, Uşak ve memleketi Manisa gibi Ege’deki pek çok yerin de bu acıya ortak olduğunu belirtti. Ancak bu yıl, bu burukluğun yerini büyük bir coşkunun aldığını vurgulayan Özel, kalabalığa “Hepiniz sağ olun, var olun” diyerek teşekkür etti.

İktidara Eleştiriler:

Özgür Özel, konuşmasında iktidarın kendilerini provoke etmeye çalıştığını belirtti. “Oraya gitsek gideriz, o mikrofonu alsak alırız, o konuşmayı yapsak yaparız” diyen Özel, böyle bir resmi törende kavganın tarafı olamayacaklarını çünkü “bu ülkeyi kuran iradenin” kendileri olduğunu ifade etti. Özel, CHP’nin varlığının bu törenlerin yapılabilmesinin temel nedeni olduğunu belirterek, “Biliriz ki biz olmasak orada o tören olmazdı” dedi.

Provokasyon İddiaları:

Özgür Özel, CHP’nin kazanımlarını hazmedemeyen çevrelerin kendilerini provoke etmeye çalıştığını öne sürdü. “Burayı da CHP kazandığı için sandılar ki; ‘Konuşturmazsak bunlar tepki gösterir, kürsüye yürür.'” şeklinde konuşan Özel, parti olarak bu tür provokasyonlara kapılmayacaklarını söyledi. “Biz o kürsüye yürüyeceğiz. Ama milletimiz ne zaman derse o gün yürüyeceğiz. Merak etmesinler, çok zaman kalmadı” diyerek, iktidara yönelik mücadelelerinin süreceğini ve halkın desteğiyle güçleneceklerini dile getirdi.

Sonuç:

Özgür Özel’in Dumlupınar’daki bu açıklamaları, CHP’nin iktidara karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Özel, ülkenin kurucu değerlerine sahip çıkan bir parti olduklarını ve bu değerleri korumak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. İktidara yönelik eleştirileri ve provokasyon iddiaları, önümüzdeki süreçte siyasetin sıcak tartışma konularından biri olacağa benziyor.

Paylaşın:
ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.