Dolar 32,3625
Euro 34,6893
Altın 2.395,81
BİST 10.163,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

“CHP Eski Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Milli Eğitim Bakanlığı Tarikat Tartışması”

“CHP Eski Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Milli Eğitim Bakanlığı Tarikat Tartışması”
15 Ekim 2023 15:12
234

HABERMAX.CHP’nin eski Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son aldığı kararları eleştirerek, Milli Eğitimde yaşanan değişiklikleri gündeme taşıdı. Kaya, özellikle okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında mescit açılmasının zorunlu hale getirilmesini ve kayıt parasının “katkı payı” adı altında alınmasını sert bir şekilde eleştirdi.

Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın artık cemaat ve tarikatların kontrolü altına girdiğini savundu. Bu uygulamaların, Cumhuriyet’in 100. yılının kutlandığı bu dönemde, laik eğitime karşı açılan bir savaşın sonucu olduğunu dile getirdi. Bilimsel eğitimin göz ardı edildiği bir sistemin geleceği karanlık olarak nitelendiren Kaya, Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı olan bu yönetmeliğin derhal kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Yusuf Tekin’in “tasarruf tedbiri” gerekçesiyle uygulamaya konulan bu yönetmeliği, eğitim sisteminin temel prensiplerine aykırı bulan Kaya, kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Bu gelişmeler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı yeni kararların ve eğitim sistemine yapılan değişikliklerin kamuoyunda tartışmalara neden olduğunu gösteriyor. Özellikle laik eğitim ilkesinin geleceği konusundaki endişeler, gündemin üst sıralarında yer alıyor.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.