Dolar 32,5247
Euro 34,9024
Altın 2.442,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Yalçın İstanbul Sözleşmesi için sahaya indi

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Yalçın İstanbul Sözleşmesi için sahaya indi
25 Ağustos 2020 11:53 | Son Güncellenme: 25 Ağustos 2020 12:07
696

AHA.CHP Ataşehir İlçe Örgütü, “İstanbul Sözleşmesi Uygulansın, Kadınlar Yaşasın” kampanyası başlattı.

Ataşehir CHP ilçe Başkanı Celal Yalçın ,kadın kardeşlerimiz öldürülüyor , katledildi. Neredeyse her gün bir kadın cinayetinin işlendiği günlerden geçiyoruz. ilçemizde kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kademe yöneticilerimiz ile hep birlikte salgın koşullarına dikkat ederek sahada sokakta tüm vatandaşlarımıza İstanbul Sözleşmesi’ni anlatacağız” dedi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Yalçın bugün pazar yerlerinde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla startı verilen kampanya kapsamında örgütle birlikte Ataşehir ilçesinde vatandaşa İstanbul Sözleşmesi’ni anlatmaya başladı.

CHP’li Başkan Yalçın konuşmasında şu ifadeleri kullandı;
CHP Örgüü olarak kadınıyla genciyle en yaş almışıyla tüm yöneticilerimizle hep birlikte İstanbul Sözleşmesi’nin ne olduğunu, ne olmadığını, ne işe yaradığını ve toplumun ne kazanacağını vatandaşa anlatmak gibi önemli bir sorumluluğumuz var.Bu sorumluluğu yerine getirmek için pandemi gerçekliğiyle birlikte hem toplumu hem kendimi koruyarak Ataşehir’de bütünleşik bir kampanya çalışması yaptık. İlçe Örgütü olarak pandemi koşullarında bu çalışmayı nasıl gerçekleştireceğimize dair eğitim toplantıları hazırladık.Bugün bu çalışmamızın startını veriyoruz. ilçemizde kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kademe yöneticilerimiz ile hep birlikte salgın koşullarına dikkat ederek sahada sokakta tüm vatandaşlarımıza İstanbul Sözleşmesi’ni anlatacağı dedi.


2019’DA EN AZ 474 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadına yönelik şiddetin en az salgın kadar tehlikeli bir boyuta ulaştığının altını çizen Başkan Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü;
*Bu memlekette yaşadığımız kadın sorunları rakamlarla anlatılamayacak kadar büyük bir mesele. Son 18 yılda en az 7 bin 600 kadın öldürüldü. 2019’da öldürülen kadın sayısı en az 474.
*2020’de öldürülen kadın sayısı en az 164. 2020 yılında kadın-erkek arasında istihdam farkı yüzde 45,2. Sizleri rakamlara boğmak istemem ama ülkemizde sadece son bir haftada 7 kadın kardeşimiz öldürüldü, katledildi. Neredeyse her gün bir kadın cinayetinin işlendiği günlerden geçiyoruz şeklinde konuştu.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.