Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Çerçioğlu: “Gıda sorunu kapıda”

Çerçioğlu: “Gıda sorunu kapıda”
25 Nisan 2020 13:47
393
AHA.Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, harekete geçilmezse haziran ayından itibaren gıda sorunu yaşanabileceğini belirtti.
Haber Tarihi: 8 Nisan 2020 Çarşamba
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, harekete geçilmezse haziran ayından itibaren gıda sorunu yaşanabileceğini belirtti. Çerçioğlu, “Özellikle işsiz kalan mevsimsel tarım işçilerinin ve hizmet sektöründe istihdam edilemeyen gençler tarımsal üretime yönlendirilmeli, bu tarlalar ekilmeli” dedi.

“Acil tedbir alınması gerekli”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, önemli uyarılarda bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerin kendini dışarıya kapattığını, ithalatın durduğunu belirten Çerçioğlu, “Haziran ayından itibaren gıda sorunu yaşayabiliriz. Acil tedbir alınması gerekli dedi.

“MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ DESTEKLENMELİ”

Gıda güvenliğinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Çerçioğlu, işsiz kalan gençlerin gerekli izolasyon ve sağlık önlemlerinin alınarak tarımsal üretime yönlendirilmesinin yanı sıra çiftçiye tohum, ilaç, gübre ve mazot desteğinin verilmesi gerektiğini de vurguladı. Türkiye’de toprakların ekim mevsiminin geldiğine dikkat çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ege’de, Akdeniz’de, Çukurova’da, Karadeniz’de tarlalarda çalışan milyonlarca mevsimlik işçi var. Bunlara destek olmalıyız. 20’li yaşlarında esnafların yanında çalışan binlerce gencimiz işsiz kaldı. Bu gençlerimizi gerekli izolasyon ve sağlık önlemlerini alarak tarımsal üretim alanında değerlendirmeliyiz. Bu verimli topraklar bu mevsimde boş kalmamalı, ekilmeli. Geçen yıl haziran ayında aldığımız domatesin kilosu 3-4 liraydı. Eğer bu topraklarda ekim olmazsa bu rakamlar büyük oranda artacak” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”

Aydın’da krizden korunmak için kooperatifleşmek isteyen çiftçilere her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Çerçioğlu, isteyen üreticilere de tohum ve fide desteğinde bulunmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Çerçioğlu “Biz, Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak, kooperatifleşmek isteyen bütün çiftçilerimize tam destek veriyoruz. Şimdiye kadar 3 milyon Ata Tohumlarından elde ettiğimiz fidelerden dağıttık. İmkânlarımız dahilinde üreticilere de şimdiye kadar yaptığımız gibi tohum ve fide desteğinde bulunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.