Dolar 32,5111
Euro 34,9332
Altın 2.434,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Çekmeköy Kaymakamı Çelik ve Başkan Poyraz, Depremzede Vatandaşlar ile Gönül Sofrasında Buluştu

Çekmeköy Kaymakamı Çelik ve Başkan Poyraz, Depremzede Vatandaşlar ile Gönül Sofrasında Buluştu
19 Nisan 2023 00:45 | Son Güncellenme: 19 Nisan 2023 01:30
220

HABERMAX. Çekmeköy Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’nin Kahramanmaraş Pazarcık merkezli gerçekleşen 7,4 şiddetindeki depremler sebebiyle Çekmeköy’e gelen afetzede vatandaşlar onuruna iftar programı düzenledi.

Programa, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Av.Akın İlhan, belediye başkan yardımcıları ve afetzede vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Resul Çelik ve Başkan Ahmet Poyraz davetlileri masalarında tek tek ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordu, sağlık ve afiyet diledi.

İftar programının açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile gerçekleşti, ardından okunan akşam ezanı ile birlikte oruçlar açıldı.

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Av. Akın İlhan programda yaptığı konuşmada, “Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin İnşallah. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 6 Şubat 2023 hepimizin büyük bir üzüntü duyduğu gün. Çektiğiniz acıları buralarda bizler de hissettik. Acılarımızı, hafifletmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Devletimiz, Milletimizle el ele vererek bölgemizdeki on bir ilimizdeki yaralıların saracağız, sarıyor ve inşallah bayrama evlerimizden bazılarının İnşallah teslimi de yapılacak. Rabbim bir daha böyle acı günler yaşatmasın. Kadir Geceniz mübarek olsun” dedi.

“Çekmeköy olarak şu anda orada 350 konteyner ev kapasitesinde, içinde A’dan Z’ye her şeyi olan bir şehir kurduk. Yine küçük esnafımıza 100 tane de dükkan yaptık. Böylelikle 500’e tamamlanacak bir konteyner şehir kurduk”

 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz konuşmasında, “Öncelikle 50 bin insanımıza, hayatını kaybetmiş bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum Allah’ın Resulü büyük felaketlerde, afetlerde hayatını kaybedenler muhakkak şehit mertebesindedir ve şehittir buyuruyor. Onun için Rabbim o şehadet şerbetini içmiş kardeşlerimiz de sizleri de cennette komşu eylesin İnşallah. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar Rabb’imden niyaz ediyorum. Depremin gerçekleştiği andan itibaren bölgedeydik, Hatay’daydık birçok yerde vardık. Ama en son Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesiyle kardeş olduk. Çekmeköy olarak şu anda orada 350 konteyner ev kapasitesinde, içinde A’dan Z’ye her şeyi olan bir şehir kurduk. Yine küçük esnafımıza 100 tane de dükkan yaptık. Böylelikle 500’e tamamlanacak bir konteyner şehir kurduk. Orada bir 4-6 yaş Kur’an kursu, 4 kütüphane sosyal donatı alanları mescidi ve aşevimizle beraber hizmet veriyoruz. Şu anda günde 2000 kardeşimize sahur ve iftar yemeği veriyoruz. İnşallah Allah nasip ederse Çarşamba akşamı da iftara Afşin’li kardeşlerimle beraber yapacağız, orada bölgede olacağız. Ramazan ayında tuttuğumuz oruçları kıldığımız namazları okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’i Rabbim kabul eylesin Kadir Gecesi’ni bin aydan hayırlı olan bu geceyi ruhuna uygun bir şekilde idrak etmeyi Rabbim hepimize nasip eylesin. Bu zamana kadar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, verdiği her sözün arkasında nasıl durduysa bir yıl içinde sizlerin evlerinize kavuşturacak bu sözü de verdi, bu söz yerine düşürmeyecektir. Bunu hep beraber eminiz ve inanıyoruz” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah’ın izniyle sizler sağlıklı ve güvenli konutlarınıza yerleşene kadar çalışacağız, çalışmaya da devam edeceğiz”

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik programda yaptığı konuşmada 6 Şubat 2023 günü maalesef ülke olarak büyük bir acıyla uyandıklarını söyleyerek, saat 05.00 civarında gelen emir ile uyandığını söyleyerek, “Bu büyük felaketin olduğu saatten itibaren bugüne kadar, Başkanım Sayın Ahmet Poyraz ve mesai arkadaşlarımız, oradaki kardeşlerimizin acılarını azaltmak, sıkıntılarını gidermek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi. Kaymakam Çelik: “Çekmeköy ailesi olarak afet bölgelerine yardım için bir olduk, bir araya geldik her türlü desteği devam ettirdik, ama bunun yanında birde Kahramanmaraş Afşin’de 400’den fazla konteynerden oluşan bir kent inşa ettik, günlük 2000 kişiye yakın kardeşimiz iftar ve sahurlarını yapmakta. Afet bölgelerinden gelen vatandaşlarımıza burada kaldıkları hanelerde misafir ettik, elimizden geldiğince hal ve hatırlarını sorduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah’ın izniyle sizler sağlıklı ve güvenli konutlarınıza yerleşene kadar çalışacağız, çalışmaya da devam edeceğiz. Kadir Gecenizi, yaklaşan Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından program son buldu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.