Dolar 38,4044
Euro 43,7420
Altın 4.065,94
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 14°C
Sal 16°C

Çekmeköy Belediyesi’nde Aşure Çorbası Tartışması

Çekmeköy Belediyesi’nde Aşure Çorbası Tartışması
11 Ekim 2024 08:55 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2024 09:13
270

HABERMAX. Dün gerçekleştirilen Çekmeköy Belediyesi’nin Ekim ayı 4. ve son meclis toplantısı, aşure çorbası üzerinden yapılan tartışmalarla dikkat çekti. Toplantıda, özellikle AK Parti üyelerinin aşure çorbasının maliyetiyle ilgili soruları gündeme damga vurdu.

Aşure Çorbasının Maliyeti

AK Parti grubu, aşure çorbasının ne kadar maliyetle hazırlandığını sordu. CHP’li meclis üyeleri ise, bu soruların yolsuzluk iddialarının gölgesinde gereksiz olduğunu savundu. Belediye meclis üyesi Ekrem Esmeray, aşure çorbasını dışarıdan temin etmeleri durumunda maliyetin 6 milyon TL’ye çıkacağını belirtirken, kendi aş evlerinde hazırlayarak maliyeti 600 bin TL’ye düşürdüklerini açıkladı.Gülali Alagöz’ün Tepkisi

CHP Grup Başkan Vekili Gülali Alagöz, AK Parti’nin aşure çorbasına olan takıntısını eleştirerek, “Yeter kardeşim, o kadar yolsuzluklar var, kafanızı aşureye taktınız. Kınıyorum sizleri” dedi. Alagöz, aşurenin Aleviler için 12 İmam oruçları ve Kerbela şehitleri anısına önemli bir sembol olduğunu hatırlattı.

Toplumsal ve Kültürel Önemi

Aşure çorbasının hazırlanması ve dağıtılması, sadece bir yemek olmanın ötesinde toplumsal ve kültürel bir anlam taşıyor. Alevi toplumu için yassı matem ayının bir lokması olarak bilinen aşure, birlik ve dayanışma simgesi olarak da öne çıkıyor. Toplantıda bu bağlamda, aşurenin tarihsel ve kültürel önemine dair vurgular yapıldı.

Sonuç ve Kamuoyuna Yansıması

Meclis toplantısında yaşanan bu tartışma, toplumda sosyal hizmetler ve kültürel değerler üzerine farklı bakış açıları oluşturdu. Aşure çorbasının sadece bir yemek değil, aynı zamanda derin bir anlam taşıdığı gerçeği, Çekmeköy Belediyesi’nde sürdürülen sosyal hizmetler ve kültürel etkinliklerin önemini bir kez daha gözler di.

Bu olay, Çekmeköy Belediyesi’nin toplumun ihtiyaçlarına yönelik nasıl bir yaklaşım sergilediğini ve kültürel değerlerin nasıl korunması gerektiğini sorgulayan bir tartışma ortamı oluşturdu.

Paylaşın:
Habermax, tarafsız ve şeffaf habercilik anlayışıyla, her görüşe saygı göstererek doğru ve güncel bilgileri sunmayı hedefler. Siyasi ayrım yapmadan, güvenilir içeriklerle okuyucularını bilgilendirir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.