Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Çekmeköy Belediyesi günlerdir olay olan üçgen bina için açıklama yaptı

Çekmeköy Belediyesi günlerdir olay olan üçgen bina için açıklama yaptı
17 Şubat 2023 00:55 | Son Güncellenme: 17 Şubat 2023 01:03
270

HABERMAX.  Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan depremle birlikte gündeme gelmişti. Bunun üzerine üçgen bina sosyal medyada olay oldu. Çekmeköy Belediyesi bir açıklama yaparak “Binanın tek taraflı görüntüleri yanılgıya yol açıyor” şeklinde açıklama yaparak son noktayı koydu 

Anadolu yakasının oksijeni bol olan en güzel ilçesi Çekmeköy’deki Savaş Apartmanı’nın fotoğrafı sosyal medyada günlerdir olay olmuştu. Üçgen yapısı ile ön bölümünden, ince bir kolon üzerine inşa edilmiş görüntüsü veren binanın giriş katlarında işletmeler de var.
Bir kısmı, üçgen şeklinde inşa edilen apartmanın, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı depreme karşı dayanıklılığı konusunda tartışma yarattı.
BİZ MEMNUNUZ AÇIKLAMASI 
Kendini savunan Müteahhit ise, “Binamız yeni bir bina; 10 yıllık bile değil, 2013 yılında iskanı alındı. Belgeleri belediye tarafından onaylanmıştır. Bunu paylaşan arkadaşlar bir zahmet gelip bizden bilgi alsalardı. Ondan sonra sosyal medyada paylaşım yapsalardı. Binanın şeklini zaten belediye belirliyor. Yapı ve şekil belediye tarafından onaylanıyor. Bu bina belediye tarafından iskan verilmiş bir bina, iskan belgesi zaten yapısal olarak sorun olmadığı anlamına geliyor” dedi.
Tartışma yaratan binayı Çekmeköy Belediyesi “İlçemiz’deki binanın depremde çökme riski’ var konulu haberlerin gerçeklerle alakası bulunmamaktadır. 2011 yılında yapı ruhsatı almış olan bina; ruhsat tarihinde yürürlükte olan ‘Türkiye’de Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik’ normlarına uygun olarak ruhsatlandırılmıştır. İlgili yapı ruhsat ve yönetmeliklere uygun olarak tamamlanmış olup, 2013 yılında yapılan kontrollerinin ardından yapı kullanma izni ‘iskan’ almıştır.
Bu yapıya ait haber ve sosyal medya görüntülerinde binanın tek taraflı görüntülerinin çekilmiş ve servis edilmiş olması sebebiyle görenler tarafından haklı yanılgılar yaşanmaktadır. Milletçe son derece hassas bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve sürece katkı sağlamak tüm basın kuruluşlarının görevi olduğu gibi, sosyal medyada paylaşım yapan vatandaşlarımızın da görevi olduğunu hatırlatarak, binanın yapısını açıkça gösteren proje görüntülerini ve uydu görüntüsünü de size sunuyoruz. Kurumumuz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yönetmelikler ve kanunlar çerçevesinde gerekli denetim ve imar faaliyetlerine devam edecektir.” açıklaması yapıldı.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.