Dolar 32,4958
Euro 34,8437
Altın 2.435,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

ÇAZDER ÜYELERİ SANDIĞA GİTMEME KARARI ALDI

ÇAZDER ÜYELERİ SANDIĞA GİTMEME KARARI ALDI
18 Şubat 2019 21:30 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2019 22:06
637

Merkezi Ataşehir ilçesi Aşık Veysel mahallesinde olan (ÇAZDER) Çekerek, Aydıncık ve Zile dernekleri Mart 2019 yerel seçimlere katılmama kararı aldı. Nedeni ise Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi’nin ÇAZDER yöresel derneklerini kaale almaması gerekçe gösterildi.

Kısa adı ÇAZDER olan Çekerek, Aydıncık ve Zile köylerini kapsayan yöresel dernek, geçtiğimiz günlerde Ataşehir Belediye Başkan Adayı olan Battal İlgezdi’ye ÇAZDER ve bağlı bulunduğu 18 yöre dernekle birlikte ziyaret etti. Ziyaret sırasında ÇAZDER Dernek Başkanı Hamza Azmaz’ın meclis üyeliği için görüşülmüştü ancak aldığımız son bilgilere göre Ataşehir’de işlerin karışık olduğu öğrenildi. ÇAZDER ve bağlı oldukları 18 köy derneği mart ayındaki yerel seçimlerine sandığa gitmeme kararı aldı. Derneklerden yapılan açıklama şu şekilde “Eğer bizi görmezden gelirlerse bizlerde onları görmeyiz. Yozgatlıların bugüne kadar Ataşehir Belediyesinde temsili yöneticimizin olmaması bizleri derinden üzmüştür. İş işten geçmeden Battal İlgezdi’nin bu konu hakkında düşünmesini istiyoruz. Aksi halde tüm derneklerin beraber aldığı kararları uygulamak zorunda kalacağız. Bu dönem CHP’ye oy vermeyeceğiz. Hiç oyu olmayan bazı illerin meclis üyesi ve belediyeden müdürlükleri var temsili haklara sahipler. Ama yıllardır bizleri görmüyorlar. Seçim geliyor kazansınlar görelim. Nasıl olsa bunlar CHP’ye oy veriyorlar önemli değiller. Meclis üyesi olmasalarda fark etmez düşüncesine sahiplerse yanılıyorlar. Yarın mesai bitimine kadar son gün eğer ÇAZDER Başkanı Hamza Azmaz’ı aday göstermezlerse kendileri bilir” diyerek hem Ataşehir CHP’ye hem de İlgezdi’ye serzenişte bulundular.

Bu sorunların benzeri Çekmeköy’de Seyfettin Yıldırım’ın Hüseyin Turgut’u ve Sancaktepe’de Özgen Nama’nın Ali Duman’ı görmezden gelmesiyle yaşanmaktadır. Dernek başkanları “Bu üç belediye başkan adayları ÇAZDER ve 18 köy derneğini yok saymasınlar” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.