Dolar 32,2493
Euro 34,7146
Altın 2.403,21
BİST 10.253,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

ÇAZ-DER VE ATLAS DERNEĞİ’NDEN AŞURE LOKMASI ETKİNLİĞİ

ÇAZ-DER VE ATLAS DERNEĞİ’NDEN AŞURE LOKMASI ETKİNLİĞİ
16 Eylül 2019 11:42 | Son Güncellenme: 18 Eylül 2019 14:15
620

AHA. Çekerek Aydıncık ve Zile ilçe Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geleneksel haline getirdiği Aşure ve Kurban lokması yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

Siyasilerin ilgisinin yoğun olduğu Lokma ve Aşure etkinliğine, CHP Ataşehir ilçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, İstanbul Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetimi, birim müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

ÇAZ-DER ile Atlas Derneğinin birlikte verdikleri aşure ve lokma duasını ise Erzade Yıldız yaptı. ÇAZ-DER ve Atlas Derneği ile birlikte yaklaşık 18 köyün katkısıyla Muharrem ayı dolayısıyla Aşure ve Kurban lokması halka ikram edildi.

Mustafa Kemal Mahallesi Perşembe Pazar sokağında bulunan dernek lokalinde gerçekleşen ve yaklaşık bin beş yüz kişinin katıldığı lokma yemeğine İmam Rıza Ocağı dedelerinden Erzade Yıldız’ın okuduğu duayla aşure ve kurban lokması halka ikram edildi.

Etkinliğe katılan CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, dağıtılan lokmaların ve tutulan oruçların kabul olmasını dileyerek bu etkinliği düzenleyen ÇAZ-DER Başkanı Hamza Azmaz’a teşekkür ettiler.

“SİZ DEĞERLİ KARDEŞLERİMİZLE BEREKETLİ SOFRALAR KURUYORUZ”

Çekerek Aydıncık ve Zile ilçe Köyleri Derneği başkanı Hamza Azmaz da yaptığı kısa selamlama konuşmasında “Bu mübarek günde tüm canları aşkı muhabbetle selamlıyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Allah nasip etti ve yine burada sizlerle lokmalarımızı paylaştık. Siz değerli kardeşlerimizle birlikte bereketli sofraları kurduk. İnşallah bu böyle devam eder” dedi. Başkan Azmaz konuşmasını “Bugün buraya gelerek destek oldunuz, lokmalarımızı hep beraber paylaşmanın mutluluğunu gururunu yaşadık. Ben de ÇAZ-DER yönetimi adına hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” diyerek sonlandırdı.“BİRBİRİMİZİ KIRMADAN DÖKMEDEN LOKMALARIMIZI PAYLAŞALIM”

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Atlas Derneği Başkan Ferda Altıntaş; “ÇAZ-DER ile birlikte yaptığımız bu dayanışma inşallah devam eder. Amacımız sizleri mutlu etmektir. Muharrem, yassı matem ayıdır. Birbirimizi kırmadan dökmeden lokmalarımızı paylaşalım, ben de hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi. Resim Haber Faruk Kos

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.