Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Çamlıca Camisi’nin açılışına ders saatinde öğrenci taşıdılar!

Çamlıca Camisi’nin açılışına ders saatinde öğrenci taşıdılar!
4 Mayıs 2019 11:37
578

AHA.AKP’nin simge eseri olarak tanımlanan ve 2013’te temeli atılan Büyük Çamlıca Camisi Cumhurbaşkan Erdoğan tarafından dün resmen açıldı.ÇAMLICA CAMÄ° RESÄ°M ile ilgili görsel sonucu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve yabancı ülke temsilcilerinin katıldığı Çamlıca Camii açılışına, ders saati olmasına rağmen çeşitli okullardan öğrenciler getirildi.
Cuma namazının ardından açılış konuşması yapan Erdoğan, “Dünyanın farklı köşelerinde terörün insanlık dışı yüzüne her geçen gün muhatap oluyoruz. Yeni Zelanda’da katliam ile Sri Lanka’daki terör saldırısı tehdidin boyutlarını bir kez daha ortaya koymuştur. Artık hiç kimsenin terör karşısında; fakatlı amalı cümleler kurma lüksü yoktur. Bundan sonra hiçbir devlet teröristler arasında iyi kötü ayrımına gidemez. Terör örgütlerine karşı artık daha ilkeli, tutarlı, net bir tavır alınması gerekiyor. DEAŞ, El Kaide, FETÖ, PKK gibi örgütlerin saflarında toplananlardan temizlemekte kararlıyız. Avrupa’da camilerimize saldıran Neo Nazi terörüyle de mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre, Caminin aynı zamanda külliye olduğunu kaydeden Erdoğan, “Sergi salonlarıyla, konferans salonlarıyla, Türk-İslam eserleri müzesiyle burası büyük bir külliye. Sizlerin de gördüğü gibi Büyük Çamlıca Camii, mimarisi konumuyla muhteşem bir eser. Çamlıca camii 57 bin 500 metre karelik bir alana kuruludur. Camimiz 6 minareye sahiptir. Aynı anda camimizde 65 bin mümin ibadetini gerçekleştirebiliyor. Her ne kadar birileri ‘nasıl dolduracaksınız’ deseler de elhamdülillah doluyor” diye konuştu.

Ders yerine açılış

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açılış törenine yurttaşlar arama noktalarından geçirilerek alındı. Resmi açılışı gerçekleştirilen Çamlıca Camii’nin cami avlusuna davetlilerin oturacağı bir tribün ve dev ekranlar kuruldu.

Açılışı yapılan caminin henüz tamamlanmayan birçok alanı mevcut. Müze ve bahçe alanlarında inşaat devam ederken, asansörlerin bir kısmının henüz çalışmadığı görüldü. Açılış için İstanbul’un çoğu belediyesinden araçlarla yurttaşlar getirilirken, imamhatip okulu öğrencileri ve kuran kursu öğrencileri de gruplar halinde ders saatlerinde açılış için alanda hazır bulundu.

Öte yandan Erdoğan’ın da cuma namazını kıldığı ve açılış konuşmasını gerçekliştirdiği camide Hiranur Derneği temsilcileri ilim talebeleri ve ihtiyaç sahipleri için 70 TL’lik bağış desteğinin istendiği broşürler dağıttı.

Erdoğan’ın konuşması sırasında bazı yurttaşların cami avlusunda piknik yapması ise dikkat çekti.

GERÇEK GÜNDEM

Paylaşın:
ETİKETLER:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.