Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Büyükşehir Servisleri Aralıksız Denetliyor

Büyükşehir Servisleri Aralıksız Denetliyor
27 Ekim 2019 09:54
501

AHA.Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin güvenli taşınması için servis denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelindeki okullarda servis güvenliği denetimlerini hassasiyetle gerçekleştiriyor. Yüksek standartlarla yapılan bu denetimler,  öğrencilerin servis araçlarıyla okul ve ev arasındaki ulaşımını güvenli ve konforlu bir şekilde yapmasını amaçlıyor. Denetimlerde en fazla karşılaşılan sorun ruhsatta belirtilen sayının üzerinde öğrenci taşınması oldu.

Amaç öğrencilerin güvenli ve konforlu ulaşımı

Kent genelinde bütün okullarda rutin olarak gerçekleştirilen servis aracı denetimleri kapsamında, Yenişehir İlçesi’ndeki Barbaros İlköğretim Okulu’nda hizmet veren servis araçları öğrencilerin güvenli ulaşımı için Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından denetlendi.

Denetimlerde, araçların evrak kontrolü, ruhsatta belirtilen sayıya göre öğrenci taşıyıp taşımadıkları gibi konular öncelikli olarak ele alınıyor. Ayrıca, araçların emniyet kemeri, yangın söndürme tüpleri, öğrenci rehberi, güzergah izin belgesi, sabit olmayan pencerelerin demir kafes sistemi kontrolü gibi koşulları taşıyıp taşımadığı da titizlikle inceleniyor.

282 servis aracı denetlendi

Eğitim döneminde her gün farklı bir okulda düzenli olarak yapılan denetimler, öğrencilerin rahat, konforlu ve güven içinde ulaşımının sağlanmasını hedefliyor. Denetimler sırasında görülen eksiklikler ile ilgili tespit tutanakları düzenlenerek, cezai işlem uygulanıyor.

Ekipler, 2019-2020 eğitim-öğretim sezonunun başından bu yana 282 servis aracını denetledi. 10 araca belirtilen koşullara uymamaları nedeniyle cezai işlem uygulandı. Denetimlerde en çok ruhsatta belirtilen sayının üzerinde öğrenci taşınması nedeniyle ceza verildi. Ekipler, ortalama her araca 320 TL tutarında ceza kesti.

Denetimlerden servisçiler de memnun

Denetimlerden memnuniyetini dile getiren servis şoförü Mehmet Çelik, “Uygulama bence çok güzel, böyle uygulamalar olması şart. Çocukların güvenliğini dört dörtlük elimizden geldiğince yapıyoruz. Elimizden geldiğince işimizin peşindeyiz. Belediyenin denetiminden memnunuz” dedi.

Servis şoförlerinden Başkan Seçer’e teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in güvenlik önlemleri kapsamında uygulamaya koyduğu okul servis denetimleri için teşekkürlerini ileten servisçi Kemal Erkoç, “Bu uygulamalar çok iyi, eksikliklerimizi görüyoruz. Evraklarımızda herhangi bir eksiğimiz yok, işimizi dört dörtlük çocuklarımız için yapıyoruz. Bu konularla Vahap Bey daha çok ilgileniyor. Daha önce böyle denetlemeler yoktu. Başkanımız sağ olsun. Bizler de elimizden geldiğince işimizi yapıyoruz” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinden Batur Kandemir ise “Arkadaşlarımdan, servis hostesimden çok memnunum. Bazı servisler sorumsuzca davranıp, çocuklara kemerlerini taktırmıyorlar ve benzeri kazalara sebep oluyorlar. O yüzden bence denetim konusunda iyi yapıyorlar” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, 444 21 53 No’lu çağrı merkezinden okul servis araçlarıyla ilgili her türlü şikayet bildirimini dikkate alarak, gerekli işlemleri yapıyor.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.