Dolar 32,5710
Euro 35,0102
Altın 2.428,15
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Bolu Belediye personelleri utanç verici haber karşısında tek yürek!1200 personel o kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Bolu Belediye personelleri utanç verici haber karşısında tek yürek!1200 personel o kişi hakkında suç duyurusunda bulundu
14 Ağustos 2020 16:14
556

AHA.Bolu Belediyesi’nde 1200 çalışan personel, yerel bir internet haber sitesinde kendilerini hedef alan iğrenç haberden duydukları rahatsızlığı yargıya taşıdı.

Bolu’da yerel haber internet sitesinde yayınlanan “Bolu Belediyesi’nde Grup Seks Skandalı” başlıklı iğrenç haber karşısında Bolu Belediyesi’nin tüm çalışanları tek yürek oldu.  Gazetecilik etik ve ilkeleriyle hiçe sayan, tüm belediye çalışanlarının kişilik onurunu zedeleyen, aile birliğine kast eden bu rezil haber karşısında sessiz kalamayan 1200 çalışan, bugün toplu halde Bolu Adliyesi’ne gelerek sözde iddiaları gündeme taşıyan internet sitelerine karşı suç duyurusunda bulundu.

Avukat Bulut: “Sessiz kalmadığımızı göstermek adına şikayette bulunuyoruz”

Adalet Sarayı önünde belediye personelleri adına bir basın açıklaması yapan avukat Funda Bulut, iğrenç haberin tüm belediye personellerini, ailelerini ve yakınlarını rahatsız ettiğini belirterek, “Sizlerin de bildiği üzere kurban bayramı arifesinde tüm belediye çalışanlarımızı zan altında bırakan çok çirkin bir haber basında yer aldı. Söz konusu haber biz belediye çalışanlarının kişilik haklarını ağır suretle ihlal edici, kamuoyunda belediye çalışanlarına yönelik olumsuz duygu ve düşünce uyandıran bir haberdi. Bugün burada bulunan birçok arkadaşımızın anılan haber nedeniyle toplum önündeki itibarları, aile birliği içindeki güvenleri ve yakın çevrelerinden gelen olumsuz tepkiler nedeniyle büyük üzüntü yaşamaktadırlar. Bizler burada tüm belediye çalışanları olarak, gazetecilik ve habercilik etik ilkelerine aykırı olan, onurumu gururumuzu rencide edici bu habere karşı tepkilerimizi ortaya koymak ve sessiz kalmadığımızı göstermek adına toplanmış bulunmaktayız.” dedi.

“1200 personelin tamamı şikayetçi olacak”

Bolu Belediyesi’nde yaklaşık 1200 çalışan bulunduğunu ifade eden Avukat Bulut, “Şu an burada bine yakın personelimiz bu haberden dolayı duydukları üzüntü nedeniyle şikayetçi olmak istediklerini bildirdiler. Biz de böyle bir girişimde bulunmaya karar verdik. Kamu hizmetlerinin aksamaması adına şu an bir kısım personelimiz burada bulunamamakta. Ama ilerleyen saatlerde onlar da buraya gelerek şikâyette bulunacaklardır.”  diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından belediye çalışanları gazetecilik mesleğini zedeleyen sözde haber sitesi sahibi ve haberin paylaşan bir başka haber sitesi hakkında suç duyurusu dilekçelerini yetkililere teslim etti.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.