Dolar 32,2171
Euro 35,1176
Altın 2.467,80
BİST 10.174,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan Köroğlu Parkı açıklaması

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan Köroğlu Parkı açıklaması
2 Temmuz 2020 00:02
495

AHA.Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Uluslararası Köroğlu Parkı’nın yılan hikâyesine dönmesine tepki göstererek, ” Bolu halkının cebinden yaklaşık 12 milyon lira çıkmış, onun parasını verin dedik. Ona ret cevabı geldi. O zaman üçüncü bir teklifimiz daha var. Ya bize burayı geri verin, biz burayı düzenleyelim, ya da atımızı verin! Bu Bolu’nun atı. Biz onu uygun bir yerde, daha uygun şartlarda Bolu’nun sembolü haline getirmeye hazırız” dedi.
Bolu Belediyesi tarafından 2016 yılında Alpağut Mahallesi’nde 90 bin metrekare alanda inşasına başlanılan ve 2019 yerel seçimleri öncesi ‘Millet Bahçesi’ yapılacağı gerekçesiyle Bolu Belediyesi’nden alınarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilen “Uluslararası Köroğlu Parkı” aradan geçen zamana rağmen tamamlanmayı bekliyor.

Geçmişte yaklaşık 12 milyon lira yatırım yapılan parktaki Köroğlu heykeli ve kaide binası Milli Emlak Müdürlüğü’nce bir türlü başlatılamayan çalışmalar nedeniyle günden güne çürüyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyeden alındıktan sonra adeta kaderine terk edilen parkta yeniden basın mensuplarının karşısına geçti.

“Geri de vermediler, her hangi bir çivi de çakmadılar”

Parkla ilgili yaşanan süreci anlatarak sarhoşların mekanı haline geldiğini belirten Özcan, “Geçen yıl sonbaharda buraya gelmiştik. Seçimlerden hemen önce mart ayının başında, sayın bakana bir açıklama yaptırdılar.  Dediler ki, biz burayı millet bahçesi yapacağız. Akabinde seçime 3 gün kala millet bahçesi olsun ama belediye yapsın diye bir yazı gönderdiler. Bu arada tahsisi kaldırıldı burayla ilgili. Karışık bir durum vardı.  Biz de sizi buraya davet ettik. Dedik ki sarhoşların mekânı haline geldi, camlar, kapılar kırılıyor.” dedi.

“Çürüme görünmesin diye demir kapıyla kapatmışlar”

Milli Emlak Müdürlüğü yetkililerinden parkı geri istediklerinde olumsuz yanıt aldıklarını kaydeden Özcan,  “İçerideki malzemeler kırılıyor, burası bir kış daha geçirirse ciddi zarar görür demiştik. O yüzden biz bakanlığa yazı yazdık, dedik ki ‘ya bize burayı devredin biz tamamlayalım, ya da millet bahçesi yapacaksanız ‘tamam biz yapacağız deyin’ ve hemen çalışmaya başlayın. Yaklaşık 3 ay cevap gelmedi. Sonra biz burada basın açıklaması yapınca bir saat sonra cevap geldi. Biz o zaman ısrarla söyledik: Yapamayacaksanız geri verin, biz yapalım! Geri de vermediler, her hangi bir çivi de çakmadılar. İçerideki facia, çürüme görünmesin diye dün galiba demir kapıyla burayı kapatmışlar.” diye konuştu.

“Bari atı bize geri verin”

Milli Emlak Müdürlüğü’nün parkı tamamlamak gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydeden Başkan Özcan, yetkililere yeni bir teklifte bulunarak, “Sizin burayı yapacağınız yok, ya burayı tekrar bize geri verin, eski projeyi revize ederek burayı güzelleştirelim. Bunu yapmayacaksanız Bolu halkının cebinden yaklaşık 12 milyon lira çıkmış, onun parasını verin dedik. Ona da ret cevabı geldi. O zaman üçüncü bir teklifimiz daha var. Atta çürüyor, bina da. Bari atı bize geri verin. Uygun bir yerde uygun bir yükseklikte ki terminalin orası olabilir, en azından Bolu’nun simgesi gelen geçen tarafından görülsün. Şu anki halini görüyorsunuz, 61 metre yükseklikte yükseltmişler. Yoldan geçen diyor ki; bu horoz şekeri mi, kelebek mi? diye soruyor. Tekrar ediyorum. Ya bize burayı geri verin, biz burayı düzenleyelim, ya da atımızı verin! Atımızı bize geri verin. Bu Bolu’nun atı. Biz onu uygun bir yerde, daha uygun şartlarda Bolu’nun sembolü haline getirmeye hazırız! Artık dalga geçilmesi de gücüme gidiyor, kelebek mi horoz şekeri mi diye.  Bu çağrımı yinelemek istiyorum. Yapabileceklerine de inanmıyorum. Başında yapamazlar dedim. Bizi yanıltmadılar, yapamadılar. Dolayısıyla yapamayacaksanız verin.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.