Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Bodrum Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı’ndan “Okutan Bodrum” Projesi

Bodrum Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı’ndan “Okutan Bodrum” Projesi
8 Haziran 2024 21:43 | Son Güncellenme: 8 Haziran 2024 21:53
325

HABERMAX. Eğitimde fırsat eşitliği sağlama misyonuyla 57 yıldır faaliyet gösteren Türk Eğitim Vakfı (TEV), Bodrum Belediyesi iş birliği ile ‘Okutan Bodrum Projesi’ni başlattı. Bodrum’da ikamet eden ve maddi nedenlerle eğitimine devam etmekte güçlük çeken üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayacak proje, Bodrum Belediyesi ve TEV Muğla Şubesi’nin öncülüğünde 6 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen lansmanda kamuoyu ile paylaşıldı. 

Okutan Belediyeler Projesi kapsamında yeni bir iş birliğine daha imza atan Türk Eğitim Vakfı maddi imkânsızlıklarla mücadele eden üniversite öğrencilerine destek olmayı hedefleyen Okutan Bodrum Projesi ile Bodrum’da ikamet eden gençlere burs imkanı sunulacak.

Bodrum Belediyesi ve TEV Muğla Şubesi’nin önderliğinde gerçekleştirilen projenin lansmanı, 6 Haziran Perşembe günü Bodrum Marina Yat Kulüp’te Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum Belediyesi Koordinatörü  Emel Çakaloğlu,  Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ve Bodrum Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile üyeleri, STK ve oda temsilcileri, bağışçıların da katıldığı törende “Okutan Bodrum” Projesi’nin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Üniversite öğrencilerine destek olmayı hedefliyoruz

Proje lansmanının açılış konuşmasını gerçekleştiren TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Bodrum Belediyesi iş birliği ve Bodrum halkı destekleriyle hayata geçirdiğimiz Okutan Bodrum Projesi ile maddi zorluklarla mücadele eden üniversite öğrencilerine destek olmayı hedefliyoruz. Bu projenin kalbinde, gençlerimizin eğitim hayatlarına ışık tutmak ve onların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak yatıyor. Bu vesileyle, Okutan Bodrum Projesi’ne destek veren Bodrum Belediyesi Başkanı Sayın Tamer Mandalinci’ye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza da Türk Eğitim Vakfı adına en içten minnetlerimizi sunuyorum”.

 

“Eğitimde fırsat eşitliğini çok önemsiyoruz”

Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu eğitimde fırsat eşitliğinin önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Eğitimde fırsat eşitliğini ve çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğe güvenle adım atmalarına fayda sağlayacak iş birliklerini çok önemsiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızla beraber, çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunacak olmak bizleri hem gururlandırıyor hem de heyecanlandırıyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile temel ihtiyaçları karşılamanın ve yaşam kalitesini artırarak korumanın yerel yönetimlerin sorumluluğu olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle yerelde eğitim hareketi açmak ve bu hareketin devamlılığını sağlamak için üzerimize düşenleri yapacağımızdan kuşkunuz olmasın. Bodrum’da eğitim ve öğretim desteklerini sürdürerek özgüvenli, vicdanlı, mutlu ve sağlıklı bireyler yetişmesine hep beraber katkı sunacağız.”

“Okutan Bodrum projesinin Bodrum’a hayırlı olmasını diliyorum.”

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit gerçekleştirdiği konuşmada şunları ifade etti: “Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen Okutan Bodrum projesinin Bodrum’a hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Okutan Bodrum projesi ile, pırıl pırıl öğrencilerimizin eğitim hayatlarına anlamlı bir dokunuş yapacağımıza ve onların geleceğine ışık tutacağımıza yürekten inanıyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına atılan bu adımın, Bodrum’un eğitim alanındaki gelişimine büyük katkılar sağlayacağını umuyorum. Hep birlikte el ele vererek, daha aydınlık bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz.” “Türk Eğitim Vakfı’nın sunduğu destekler, benim gibi birçok genç kadına ilham kaynağı oluyor ve cesaret veriyor.

Okutan Bodrum Projesi’nin lansmanına katılan TEV Bursiyeri Şeyma Tokyay, “Bugün burada, bu noktada olabilmek benim için büyük bir gurur kaynağı. Bir kadın olarak okumak, hayallerimin peşinden koşmak ve bu yolda ilerlemek hiç de kolay olmadı. Ancak tüm zorluklara tek başıma göğüs germedim, hayatın bana sunduğu hediyeler vardı. Bu noktada benim hediyelerimden biri Türk Eğitim Vakfı Ailesi oldu. Türk Eğitim Vakfı’nın sunduğu destekler, benim gibi birçok genç kadına ilham kaynağı oluyor ve cesaret veriyor. Bu destek, sadece maddi değil, aynı zamanda manevi bir güç anlamına geliyor. Sanatın ve eğitimin gücüne inanan biri olarak, bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyor, vakfın misyonunu ve vizyonunu gönülden destekliyorum.” sözleriyle ifade etti.

Aynı zamanda TEV den burs alarak eğitim hayatına devam eden ve mezun olan Özge Özkaya, “Türk Eğitim Vakfı’nın bundan 20 yıl önce bana ilham olması ve hala katlanarak çok daha fazla gencimize ışık tutuyor olması oldukça ilham verici” şeklinde ifade etti.

Sanat Dolu Kutlama

Etkinlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi TEV bursiyerlerinin yapmış olduğu eserler ile sergi alanı oluşturuldu. Sergi oldukça ilgi gördü.

Etkinlik kapsamında, Bodrum Kent Orkestrası da bir konser verdi. Bodrum Marina’da sahne alan orkestra, zengin repertuarı ve performanslarıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin öne çıkan anları arasında sanatçı Tenor Deniz Kurt ve Didem Kasal Esentürk’ün performansları yer aldı.

Eğitime katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen gece karşılıklı sertifika ve sanatçılara çiçek takdimleri ile son buldu.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 280 bini aşkın yurt içi ve 2 binden fazla yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 33 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.