Dolar 32,3576
Euro 34,7880
Altın 2.394,97
BİST 10.247,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Bitfinex Alpha Raporu’nu yayımladı: Veriler Bitcoin madencilerinin hacimli satışlara devam ettiğini gösteriyor!

Bitfinex Alpha Raporu’nu yayımladı: Veriler Bitcoin madencilerinin hacimli satışlara devam ettiğini gösteriyor!
20 Temmuz 2023 14:56 | Son Güncellenme: 20 Temmuz 2023 14:58
92

HABERMAX.Sizinle dijital varlık borsası Bitfinex’in, kripto para piyasalarındaki son gelişmeleri paylaştığı Alpha Raporu’na ilişkin basın bültenimizi paylaşmak isterim. ABD piyasalarındaki belirsizlikler kripto para piyasalarını etkilemeye devam ediyor. Özellikle son dönemde, kripto yatırımcılarının yakından takip ettiği madencilik faaliyetlerinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Böylesi bir dönemde Dijital token alım satım platformu Bitfinex tarafından yayımlanan Alpha Raporu; kripto para piyasalarındaki son gelişmelere ilişkin önemli detayları içeriyor.

Konuyla ilgili detaylı içerik bültenini ekte ve aşağıda değerlendirmenize sunarım.Soru ve dönüşleriniz için dilediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.

Keyifli ve sağlıklı çalışmalar dilerim.

Basın Bülteni

Bitfinex Alpha Raporu’nu yayımladı: Veriler Bitcoin madencilerinin hacimli satışlara devam ettiğini gösteriyor!

ABD piyasalarındaki belirsizlikler kripto para piyasalarını etkilemeye devam ediyor. Özellikle son dönemde, kripto yatırımcılarının yakından takip ettiği madencilik faaliyetlerinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Böylesi bir dönemde Dijital token alım satım platformu Bitfinex tarafından yayımlanan Alpha Raporu; kripto para piyasalarındaki son gelişmelere ilişkin önemli detayları içeriyor.

ABD ekonomisinin durumu, belirsiz ve karmaşık seyrine devam ederken kripto para piyasalarındaki haraketlilik de giderek artıyor. Bitcoin madencilerinin aksiyonları piyasadaki yatırımcıların dikkatini çekiyor. Büyük hacimli satışlara devam eden madenciler arasında Poolin’in satışları birinci sırada geliyor. Bu doğrultudaki satışlar madencilerin olası risklerden kaçınma veya korunma (hedging) stratejilerini benimsemiş olmasından kaynaklanıyor. Bitcoin’e yönelik kurumsal ilginin artmasıyla Bitcoin madencilik hisselerinde yakın zamanda görülen hızlı yükselişler de yakından takip ediliyor.

Madencilik faaliyetlerinin zorluk derecesi artıyor

Bitcoin madenciliğindeki zorluk derecesi de tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaşıyor. Bu durum ağın ne kadar sağlam olduğunu ve madencilerin güvenlerinin ne derecede arttığını gösteren başka bir kanıt oluşturuyor. Bitcoin’e daha fazla kaynak ayıran madenciler, madencilikteki zorluk derecesini yükselmesine sebep oluyor. Bu durum madencilerin boğa eğiliminde olduklarını gösteriyor. Ancak halihazırdaki pozisyonlarını hedging yaparak korumaya çalışmaları sebebiyle borsalara daha fazla Bitcoin gönderiliyor.

Bitcoin yatırımcıları boğaya yönelik davranış biçimi sergiliyor. Bitcoin zincir üzerindeki hareketlere bakıldığında, boğa durumlarında yaygın olarak görülen uzun vadeli yatırımcılardan kısa vadeli yatırımcılara doğru bir arz transferi döngüsü bulunuyor. Bu el değiştirme süreci, piyasaya hızlı kâr elde etmek isteyen yeni katılımcıların girdiğini, uzun vadeli malları elinde tutanların ise uygun fiyatlardan kâr realizasyonu yapmak istediğini gösteriyor. Bu trendin yükseliş sonrası giderek durağanlaşması ve bu iki grup arasında gerçekleşen arz değişimi erken bir boğa piyasasının işaretini veriyor.

Short pozisyonlarda 193 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşti

Bitcoin fiyatları, kısa vadeli yatırımcılardan kaynaklanan satış baskısıyla uzun süredir 29.500-31.500$ arasında dar bir aralıkta gidip geliyor. Fakat geçtiğimiz hafta Ripple ile ilgili gelen olumlu haberlerin ardından enflasyon verilerinin de düşük gelmesiyle hızlı bir yükseliş yaşayarak 31.800$’a ulaşmıştı. Bu hızlı yükselişte short pozisyonlarda 193 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşti. Öyle ki, bu rakam piyasanın konsolidasyon aralığına girmesinden bu yana görülen en büyük rakam olarak kaydedildi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.