Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Bir Babanın Acı Feryadı Dağları Deldi, Oğlunun katili 6 yıldır bulunamıyor: Kılıçdaroğlu’na hain mi dememiz lazım?

Bir Babanın Acı Feryadı Dağları Deldi, Oğlunun katili 6 yıldır bulunamıyor: Kılıçdaroğlu’na hain mi dememiz lazım?
4 Şubat 2022 16:35
324
HABERMAX.Altı yıl önce kendisine isabet eden kör kurşun nedeniyle 19 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Emre Çavuş‘un babası gazeteci Bülent Çavuş, yaptığı açıklamada oğlunun katilinin hala bulunmamasına tepki gösterdi. Çavuş açıklamasında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da katıldığı açılış töreninde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘na hakaret ettirilen çocuğun tutuklu babasının serbest bırakıldığı yönündeki iddiaları hatırlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenen Çavuş, “Oğlum için, adalet için biz de sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hain desek oğlumun katili devlet tarafından bulunur mu?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
Oğlunun katili 6 yıldır bulunmadı: Kılıçdaroğlu'na hain mi dememiz lazım?
Bülent Çavuş’tan yapılan açıklama şu şekilde:
İstanbul Sultangazi’de 2015 yılında yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve 2 yıl 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş için adalet arıyorum.
‘UMUDUM KALMADI, ADALET HERKESE LAZIM!’
Son günlerde ülkede yaşananlara bakınca kendi adıma artık umudum kalmadı. 6 yıldır oğlum için adalet arıyorum, adalet aramak için her gün sosyal medyada çağrı yaptım ama hiçbir devlet kurumu sesimi duymadı. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir gün bizlere sormadı ‘Kardeşim, siz ne istiyorsunuz’ diye. Biz aile olarak 6 yıldır oğlum Ahmet Emre için devletten adalet bekliyoruz ama dün basına yansıyan görüntülerden sonra ülke siyasetinde etik ve ahlakın ne yazık ki iyice bitmiş durumda olduğuna kanaat getirdim. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Devlet vatandaş ayırmaz, devlet adaleti eşit dağıtır. Dün Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın sosyal medyadan yaptığı ve “Kürsüden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hain diye bağırtılan çocuğun Cumhurbaşkanından bir ricası olmuş: Suç örgütü yöneticiliğinden 10 yıldır hapiste olan babasının serbest bırakılması” ifadelerini kullandığı paylaşımı okuyunca şok olduk. Ben adalet arıyorum, sayın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya burdan sesleniyorum:
Oğlum için, adalet için biz de sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hain desek oğlumun katili devlet tarafından bulunur mu?Demokrasi ertelenemez!
Hukuk ertelenemez!
İnsan hak ve hürriyetleri kısıtlanamaz!
Adalet bir başka bahara bırakılamaz!
Adalet herkese lazım!
AHMET EMRE ÇAVUŞ KİMDİR?

Ahmet Emre Çavuş, 26 Mayıs 1998’de İstanbul Sultangazi Gazi Mahallesi 75. Yıl Mahallesi’nde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini yaşadığı mahallede tamamladı. Lise eğitimine GOP Sağlık Meslek Lisesinde başladı.

11. sınıf öğrencisiyken 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç olan Ahmet Emre Çavuş İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 ay yoğun bakımda tedavi gördü. Bu zor tedaviyi başarıyla atlatan genç daha sonra Şişli’de Ornöram Fizik Tedavi Merkezi’nde 1 yıl 5 ay fizik tedavi gördü.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.