Dolar 32,4764
Euro 34,8041
Altın 2.478,29
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

BİLECİK’TE HUZUREVİ SAKİNLERİ SPORLA BULUŞTU

BİLECİK’TE HUZUREVİ SAKİNLERİ SPORLA BULUŞTU
31 Mayıs 2019 09:33 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2019 09:37
535

AHA.Bilecik Belediyesi tarafından Avrupa Hareket Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde huzurevi sakinleri, uzman eğitmenler eşliğinde spor yaptı.

 

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında; erişilmesi zor gruplar için etkinliklerde yer almak üzere Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü  iş birliğinde etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte uzman eğitmenler tarafından yaşlılarla birlikte ısınma hareketleri yapıldıktan sonra sportif aktiviteler gerçekleştirildi. Daha sonra ise yaşlılar ve eğitmenler müzik eşliğinde oyunlar oynadı.

Huzurevi sakinleri etkinlikler kapsamında ayrıca 4 gün boyunca Bilecik Belediyesi’ne bağlı kadın spor ve yaşam merkezlerindeki sportif aktivitelere katılıyor.

‘’AMACIMIZ AVRUPA’DA 100 MİLYON İNSAN HAREKETLİLİĞİNİ SAĞLAMAK’’

Avrupa Hareket Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, gerçekleştirilen etkinlik hakkında yaptığı konuşmada; Yaşlılarımızla birlikte dört yıldır ‘Bilecik Genciyle Yaşlısıyla Hareketleniyor’ etkinliği yapıyoruz. Son bir yıldır ise her hafta Çarşamba günleri burada sportif etkinlikler yapıyoruz. Amacımız Avrupa’da 100 milyon insan hareketliliğini sağlamak. Sizler de büyüklerimiz olarak gençlerimize örnek oluyorsunuz ve tüm Avrupa bu anlamda bizleri takip ediyor.Bu anlamda bizlere bu imkanları sunan Belediye Başkanımız Semih Şahin,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ile bizimle bu etkinlikte paydaş olan bütün kurum yetkililerine teşekkür ediyorum’’ İfadelerini kullandı.Proje Koordinatörü Çalışkan, etkinlikler kapsamında   28-29 ve 30 Mayıs tarihlerinde saat: 11:00’de sırasıyla Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Kadın Spor ve Yaşam Merkezi, Beşiktaş Mahallesi Kadın Spor ve Yaşam Merkezi ile TOKİ Kadın Spor ve Yaşam Merkezlerinde yaşlılara özel sportif aktiviteler düzenleneceğini ayrıca ilimizdeki bazı okul ve kurumlarda da etkinliklerin yapıldığı bilgisini verdi.

Huzurevi sakinleri de düzenlenen etkinliklerden duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Semih Şahin, Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ve bağlı oldukları kurum yetkililerine teşekkür etti.

 

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.