Dolar 32,3802
Euro 34,7722
Altın 2.440,28
BİST 9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Beyaz Saray’dan Türk gazetecilere ambargo

ABD Başkanı Donald Trump’ın tek taraflı Ortadoğu planını açıkladığı basın toplantısı için Beyaz Saray’dan Türk gazetecilere ambargo geldi. Türk gazetecilerin akreditasyon başvuruları ise kabul edilmedi.

Beyaz Saray’dan Türk gazetecilere ambargo
10 Şubat 2020 22:41
339

ABD’nin tek taraflı Ortadoğu planı için Türk gazetecilere ambargo uygulandı. Beyaz Saray, planın açıklanacağı toplantı için Türk gazetecilerin yaptığı akreditasyon başvurusu kabul edilmedi.

NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay, twitter hesabından yaptığı açıklamada Beyaz Saray’ın Türk gazetecilere ambargo uyguladığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte düzenleyeceği basın toplantısına Washington’daki yerleşik Türk gazetecilerin alınmadığını söyleyen Günay, akreditasyon için yapılan başvurunun ise kabul edilmediğini açıkladı.

Türk gazetecilerin alınmamasıyla ilgili konuşan Daily Sabah gazetesi yazarı Merve Şebnem Oruç, çok sert sorular geleceği için böyle bir karar alınmış olabileceğini söyledi. Oruç kararın değerlendirildiği NTV yayınında şöyle konuştu:

“Çok sert sorular gelecektir Türkiye’den. Açıkçası orada alkışlayan gazeteciler gibi olmayacaklardır ya da sessiz kalan Arap gazeteciler gibi olmayacaktır Türkler elbette. Dolayısıyla şaşırtıcı bir şey değil ama üzerinde durulması ve kınanması gerekir:” 

Paylaşın:
ETİKETLER: , ,
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.