Dolar 32,1861
Euro 35,0591
Altın 2.470,42
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

BEŞYOL METROBÜS İSTASYONU YENİLENECEK

BEŞYOL METROBÜS İSTASYONU YENİLENECEK
11 Ocak 2020 17:48 | Son Güncellenme: 11 Ocak 2020 17:49
475

AHA.iBB, Florya ve Beşyol istasyonlarının birleştirilerek yeni ve kapasitesi daha geniş bir istasyon yapacak.

iBB, Florya ve Beşyol istasyonlarının birleştirilerek yeni ve kapasitesi daha geniş bir istasyon yapacak.

44 duraklı Metrobüs hattının Beşyol İstasyonu’nun merdiven ve yürüyüş yolları, artan yolcu sayısı nedeniyle geçtiğimiz yıllarda genişletildi.

Bu nedenle istasyona erişim için kullanılan engelli asansörü atıl hale geldi. Engelli vatandaşlar asansöre erişmek için bir merdivenden daha geçmek durumunda kaldılar. Atıl hale gelen engelli asansörü eski tipte ve hidrolik temelli olduğu için 6 yıldır sürekli arızalanıyor.

İETT Genel Müdürlüğü, fiziki kapasitesi sınırlı olduğu için düzenleme yapmaya imkan vermeyen Beşyol İstasyonu ile ilgili yeni bir çalışma başlattı. Bu kapsamda hızlı bir çalışma ile Florya ve Beşyol istasyonlarının birleştirilerek yeni ve kapasitesi daha elverişli bir istasyon yapımı için harekete geçildi.

İBB Fen İşleri Dairesi ile İETT’nin birlikte yürüttüğü çalışmanın hızla tamamlanarak engelli vatandaşlarının Mertobüse erişimiyle ilgili sorunun kalıcı olarak çözülmesi hedefleniyor

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.