Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

BAYCAN ELEKTRİK ÇEVRECİ UYGULAMALARLA DOĞAYI KORUYOR 

BAYCAN ELEKTRİK ÇEVRECİ UYGULAMALARLA DOĞAYI KORUYOR 
5 Haziran 2023 11:10
131

HABERMAX.Çevreye duyarlı çalışmaları, çalışanlarına sağladığı bilinçlendirici eğitimler ile Baycan Elektrik, GES’ten enerji verimliliğine; yeşil ve temiz enerjiden geri dönüşüme kadar örnek uygulamalarla sürdürülebilirlik kapsamında gelişmeye devam ediyor. Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, “Geçen yıl hayata geçirdiğimiz GES çatı uygulamamız 700 MWh kapasiteli bir proje olarak Eskişehir OSB’de ilkler arasında yer aldı. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikamız ile sektörümüzde örnek alınan firmalar arasında bulunuyoruz” dedi.

Kablo donanım sektöründe 56 yıldır hizmet sunan Baycan Elektrik, kuruluşundan bu yana çevreye duyarlı, yeşil enerji ve temiz çevre ilkelerini tüm faaliyetlerinde benimsemiş bir şirket olarak çalışmalarını sürdürüyor.

GES ÇATI UYGULAMAMIZ ESKİŞEHİR OSB’DE İLKLER ARASINDA YER ALDI

“Tüm dünyanın gündeminde olan gaz salımlarının artışı kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle her birey, topluluk ve kurumun karbon salım oranını optimize etme yönünde duyarlılık göstermesi ve aksiyon alması gerektiğine inanıyoruz” diyen Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz şu bilgileri verdi: “İşletmemizde enerji verimliliği ve tasarrufu için önlemler almaya ve bunları projelendirmeye devam etmekteyiz. Bu kapsamdaki en büyük projemiz geçtiğimiz yıl karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik kendi öz kaynaklarımız ve Üçay Mühendislik iş birliğinde hayata geçirdiğimiz Güneş Enerji Santrali (GES) çatı uygulamasıdır. 700 MWh kapasiteli proje Eskişehir OSB’de ilkler arasında yer aldı. Baycan Elektrik olarak gelecekte gerçekleştireceğimiz yatırımlarımızda da GES çatı uygulamasının odağımızda olacağını söyleyebiliriz.

GERİ DÖNÜŞÜM UYGULAMALARIMIZI GELİŞTİRİYORUZ

Fabrikamızda bulunan tüm üretim hatlarının motorları güç çevirici (invertörler) ile çalışıyor. Bu sayede enerji tüketimimizin kontrollü bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlıyoruz. Bunların yanı sıra fabrikamızda kullanılan ömrünü tamamlamış malzemelerin geri kazanımı amacıyla faaliyet gösteren geri dönüşüm merkezleri ile çalışıyoruz. Böylelikle üretim sektöründeki en yaygın döngüsel ekonomi uygulamalarına katkıda bulunuyoruz.’’

BAKANLIK TARAFINDAN ÇED SONRASI KAPSAM DIŞI OLARAK BELGELENDİRİLDİK

Çevre bilincine önem verdiklerini ve bu bilinci yönetim sistemlerine entegre ettiklerini söyleyen Yılmaz, “ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikamız yeşil üretim süreçlerini işletmemizde uyguladığımızı göstermektedir. Baycan Elektrik T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sonrası kapsam dışı olarak belgelendirilmiştir. Aynı zamanda ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi için gerekli olan eğitimlerimizi tamamladık ve sertifika takvimlendirmesi sürecindeyiz. Son olarak şirketimizin dış kaynaklara ihtiyaç duymadan ve karbon gaz salımını tamamen optimize ederek Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çalışmalarını devam ettirmesini öngörüyoruz” dedi.

ÇALIŞANLARIMIZA ÇEVRE EĞİTİMİ VERİYOR, TEMA VAKFI İLE İŞ BİRLİĞİNE GİDİYORUZ

Çevre bilincinin sadece üretim süreçleri ile kısıtlı olmadığının altını çizen Yılmaz, son olarak şu bilgileri verdi: “Tüm çalışanlarımıza işe başlama süreçlerinde fabrikamızdaki yeşil uygulamaların eğitimlerini alıyorlar. Yeşil uygulamalarımız sadece üretim faaliyetlerimizde sınırlı kalmayıp çeşitli kurumlara desteklerimiz ile devam ediyor. Örneğin, 2022 yılında Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) iş birliğinde özellikle yangın bölgelerinin tekrar yeşillendirilmesi kapsamında fidan bağışı gerçekleştirdik. Bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde tüm personellerimiz ile mola alanlarımızı yeşillendirme etkinliği yaptık. Alanda mevcut olan ağaçların çevrelerine birlikte çeşitli bitkiler diktik. Bu sayede çalışanlarımızı çalışma alanlarında doğa ile bir araya getirme yönünde adımlar atmış olduk. Baycan Elektrik olarak bilinçli ve çevreci üretimin arkasında durmaya daima devam edeceğiz.”  

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.