Kemerburgaz’dan Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’na geçen İmamoğlu, burada İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Çağatay Seçkin ile bir araya geldi. Seçkin’den, tamamlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Atatürk Kent Ormanı’nın 19 Mayıs’ta biten bölümünde yürümüştük; ama çokça adımlar atıldı. Özellikle etkinlik alanı bölümünü merak ediyordum. Bazı izinler var, bir-iki yapıyla ilgili, onlar da oluştuğunda arzu ettiğimiz kimliğine erişmiş olacak. Doğallığı koruyor arkadaşlar zaten, yürüyüş ve koşu yollarında. Çok doğal bir imalatla burayı olgunlaştırıyoruz. Zeminde ve diğer çalışma alanlarında kullanılan ürünlere baktığımızda, gerçekten ormanın dokusuna, doğasına bu denli uygun uygulama çok azdır. Onun için burada oluşan bu ekosistemi, bu varlığı, ağaçları, dokusunu koruyan bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu güzel günde, Atatürk’ün adını hediye ettiğimiz Atatürk Kent Ormanı’nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda buluşmak istedim. Az önce Kemerburgaz Kent Ormanı’ndaki kutlamalarda çocukların, gençlerin o coşkusunu gördüm. İnşallah 29 Ekim’de havalar güzel olursa, burada da, Kemerburgaz Kent Ormanı’nda da, Yaşam Vadisi’nde de etkinlik yaparız. Yani İstanbul’un açık alanlarında, insanların en güzel anlarını, coşkularını hem de zinde bir şekilde, sağlıklı bir şekilde geçireceği alanlar bunlar. Gururluyuz. Atatürk Kent Ormanı’na bekliyoruz herkesi.”
“ATATÜRK’ÜN ZAFERE GİDEN YOLA ÇIKTIĞI BU EVİ ZİYARET ETMEK KIYMETLİ”
Atatürk Kent Ormanı’nda 10 Kasım anısına bir saygı yürüyüşü düzenlenmesi talimatı veren İmamoğlu’nun son durağı, Şişli’deki İBB’ye ait Atatürk Müzesi oldu. Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel’den müzedeki restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi alan İmamoğlu, “Arkadaşlarımın incelemeleri var. Ufak tefek sıkıntılar var. Zaten 2015’te bir tadilat yapılmış. Emeği geçenlerin eline sağlık. Benim özelde şöyle bir hissiyatım var; bu ev, özel bir ev. Samsun’a gitmeden önceki en hassas günlerin, gecelerin, planların yapıldığı yer. Yani bir kuluçka merkezi gibi düşünelim. Kurtuluş mücadelesi, Cumhuriyet’e giden yol, kafasında Cumhuriyet idealinin şekillendiği belki dönemin ilk aşamaları… Burada sırdaşları var, gönüldaşları var. Şunu hissetmek lazım bu evde: Neyi düşündü, neyi planladı, ne yapmak istedi? Böyle bir felsefenin de verildiği -ki şimdiki sistemlerde çok özel dijital uygulamalar var- alt yapıların çalışılması fikrini arkadaşlarımla paylaştım. Daha yeni nesil işler faydalı olacaktır, bu müzede. 30 Ağustos’ta, Atatürk’ün zafere giden yola çıktığı bu evi ziyaret etmek kıymetli benim için de” ifadelerini kullandı.