Dolar 32,5191
Euro 34,7972
Altın 2.420,37
BİST 9.719,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Başkan Erdoğan, El Salvador ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz salgına rağmen son dönemde ciddi sıçrama yaşadı.

Başkan Erdoğan, El Salvador ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz salgına rağmen son dönemde ciddi sıçrama yaşadı.
21 Ocak 2022 15:38
265

HABERMAX.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bugün El Salvador’dan Türkiye’ye Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmî ziyarete ev sahipliği yaptık dedi

Dostum Nayib Bukele’ye ilişkilerimizin gelişimine sağladığı katkı için teşekkür ediyorum. 🇹🇷 🇸🇻

El Salvador ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz salgına rağmen son dönemde ciddi sıçrama yaşadı.

2021 yılında %80 oranında artarak 50 milyon dolara yaklaşan ticaret hacmimizi önümüzdeki 5 yıllık sürede 500 milyon dolara çıkarmak istiyoruz.

Bugün imzaladığımız Ticaret ve Ekonomik İş Birliği Anlaşması bu bakımdan önemli bir araç teşkil edecektir.

Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi ile Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmalarının müzakerelerini de inşallah en kısa sürede tamamlayacağız.

Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen El Salvador’un Ankara Büyükelçiliği’nin resmî açılışı bugün Dışişleri Bakanlarımız tarafından yapıldı.

İnşallah biz de San Salvador büyükelçiliğimizi en kısa sürede hizmete açacağız ve bu açılış vesilesiyle bir iadeiziyaret gerçekleştireceğiz.

Latin Amerika ve Karayipler bölgesiyle ilişkilerimiz, çok boyutlu dış politikamızın temel sütunlarından birini teşkil ediyor.

15 sene önce bölgede yalnızca 6 olan diplomatik misyon sayımız bugün 17’ye yükselmiş durumdadır.

Bugün ülkemize gerçekleştirilen bu tarihî ziyaret, inşallah bölgeyle birlikte Türkiye – El Salvador ilişkilerinde de yeni bir dönüm noktası olacaktır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.