Dolar 32,2748
Euro 34,7281
Altın 2.379,70
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

BASINA VE KAMUOYUNA ALEVİLERİN İBADETHANESİNE SALDIRMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR.!

BASINA VE KAMUOYUNA ALEVİLERİN İBADETHANESİNE SALDIRMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR.!
8 Mayıs 2020 19:19 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2020 20:32
536

AHA.Bulunduğumuz her alanda barışı,demokrasiyi ve eşitliği savunan bir halk olarak açıkça uyarıyoruz ki,bir daha ibadethanemize en ufak bir saygısızlık yaparsanız,gerekeni yaparız.!

Cemevleri milyonlarca Alevinin ibadethanesidir.!
İbrahim Gökçek canımızın cenaze erkanını bu saldırıya bahane gösteremezsiniz.!
Burası CEMEVİ’dir,inancımızın gereğince hakka yürüyen can’a son görevimizi yaparız ve buraya gelen her kim ise mihmanımızdır,mihman da ALİ’dir.!
Mihmanımıza saygısızlık yaptırmayız.!
Tüm yetkililere sesleniyoruz. Aklınızı başınıza devşirin.Bu ülke hepimizin,bu topraklarda yüzyıllardır hep birlikte yaşıyoruz. Biz Aleviler gerilim istemiyoruz.Ama Cemevimize yapılan saygısızlığa asla tahammül etmeyeceğiz.
Derhal Alevilerden özür dilensin.!
Polis ne yapmak istemektedir. Aklı selim hiç kimsenin istemeyeceği tepki ve toplumsal refleks oluşursa altından nasıl kalkılacaktır.?
Biz Pir Sultan örgütlülüğü olarak,ülke genelindeki on binlerce üyemizin sağ duyu , demokratik bilinç ve sorumluluk ile hareket edeceğini biliyoruz.
Tıpkı pirimiz Pir Sultan Abdal gibi,size rağmen demokrasiden vazgeçmeyeceğiz,size rağmen türkülerimizi söylemeye devam edeceğiz.
Siyasal islamı kurumsallaştıran AKP,yaşamın tüm alanlarını kutuplaştıran politikaları terk etmelidir.Her fırsatta müslümanların mağdur edildiği hatta özgürce ibadet edemediğini dahi söyleyenler,bu kepazeliği nasıl açıklayacaklar.?
Gazi Cemevimize yapılan bu saygısızlığı bu hakareti yargıya taşıyacağız. İstanbul emniyetinin bu tutumu hakkında suçduyurusunda bulunacağımızı kamu oyu ile paylaşıyoruz.
Türkü söylemek suç değildir.!
Kendisini ve inancını türkülerle ifade eden bir halkın ibadethanesine saldırmak hangi aklın ve vicdanın ürünüdür. Siz,hangi ibadethaneden kaldırılan cenazenin kime ait olduğunu soruyorsunuz?
Bizde sormayız ve sahipleniriz de.!

CEMEVLERİ İBADETHANEMİZDİR.!
YEZİDE YAVUZA BOYUN EĞMEYECEĞİZ.!

PİR SULTAN ABDAL
KÜLTÜR DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.