Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Baba Bülent Çavuş isyan etti, “Süleyman Soylu’ya soruyorum: Oğlum Ahmet Emre Çavuş’u kim vurdu ?”

Baba Bülent Çavuş isyan etti, “Süleyman Soylu’ya soruyorum: Oğlum Ahmet Emre Çavuş’u kim vurdu ?”
17 Mayıs 2022 21:32 | Son Güncellenme: 18 Mayıs 2022 13:46
435

HABERMAX.Gazeteci Bülent Çavuş’un Gazi Mahallesi’nde maganda kurşunuyla vurulduktan sonra felç kalan oğlu Ahmet Emre Çavuş’un katili 6 yıl 9 ay 24 gündür aranıyor.

Ahmet Emre Çavuş, İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi’nde 2 Ağustos 2015 akşamı, arkadaşlarıyla yolda yürüdüğü sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralandı.Omuriliğinin zedelenerek, vücudunun yüzde 99’unun felç kalmasına neden olan olay gerçekleştiğinde, henüz 17 yaşındaydı…Tabancadan çıkan kurşunla vurulmasının ardından ilk 7 ayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 2 yıl tedavi gören Çavuş, 13 Ağustos 2017’de de vefat etti. Çavuş Ailesi 6 yıl 9 ay 24 gündür oğularının katilini arıyorlar .

”YAŞASAYDI 24 YAŞINA BASACAKTI”

Ahmet Emre Çavuş’un Babası Gazeteci Bülent Çavuş “Oğlumuz, 2 yıl mücadele etti ama sonunda dayanamadı. Ahmet Emre yaşasaydı, 26 Mayıs’ta 24 yaşına basacaktı” Askerliğin Yapmış olacaktı bellki de evlenmiş olacaktı ifadelerini kullanan baba Bülent Çavuş, yaklaşık 6 yıl 9 ay 24 gündür oğullarının vurulmasından sorumlu olan kişi ya da kişilerin yakalanıp, adaletin yerini bulması için gösterdikleri tüm uğraşların sonuçsuz kaldığını anlattı.
Oğlumuzu vuran hala bulunamadı. Tek dileğimiz suçlunun bulunması” diyen Çavuş, ”Tek İsteğimiz Hiç kimse kendi asıl işini yapmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sesimizi Duyması , İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere devlet görevlilerine bu işin üstüne gidilmesi” ifadelerini kullandı.

Acılı baba, ”İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyorum: Oğlum Ahmet Emre Çavuş’u kim öldürdü? 6 yıl 9 ay 24 gündür Emniyet bir arpa boyu ilerlemedi ? Her maganda kurşunu haberinde aynı acıyı yaşıyoruz. Yeni Emreler de ölmesin. Başka aileler de bu acıyı yaşamasın. Bizler 6 yıl 9 ay 24 gündür Tek Sorduğumuz Soru Oğlum Ahmet Emre Çavuş’u kim öldürdü?” dedi.

İSMİ SOKAĞA VERİLDİ VALİLİK: UYGUN GÖRÜLMEDİ

Ahmet Emre Çavuş’un ailesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) verilen Dilekçe ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından olumlu karşılandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin 16 Eylül 2020 tarihli oturumunda, Sultangazi’de 2015 yılında yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve 2 yıl 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş’un ismi, doğup büyüdüğü 75.Yıl Mahallesi’nde bulunan bir sokağa verilmişti.
Oybirliği ile alınan kararla ilgili o dönem Harita Komisyonu Başkanı olan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı AKP’li Mehmet Yiğit, bireysel silahsızlanmaya dikkat çekmek için bu isimlendirmenin büyük önem taşıdığına dikkat çekmişti.

Karar sonrası İBB, sokağa Ahmet Emre Çavuş’un adını taşıyan tabelayı astı ancak henüz valilikten karar onayı çıkmadığı için kısa bir süre sonra indirildi. Meclis kararı ile ilgili İstanbul Valiliği’nden beklenen onay yazısı bir yıl sonra 13 Ekim 2021’de geldi. Gelen karar, acılı aileyi bir kez daha yasa boğdu. Kararda “İnceleme neticesinde söz konusu meclis kararının onaylanmayı uygun görülmemiştir” denildi. İstanbul Valiliği’nin gönderdiği yazıda kararın neden uygun görülmediğine ilişkin bir gerekçe gösterilmedi.

ZANLI HALA YAKALANAMADI

1998 doğumlu Ahmet Emre Çavuş, 11’inci sınıf öğrencisiyken 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç oldu. İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 ay yoğun bakımda tedavi gördü. Daha sonra 1.5 yıl fizik tedavi uygulandı.

21 Haziran 2017’de ameliyat için tekrar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yattı. 2 büyük ameliyat geçirdi. Ara ara değişik hastanelerde kısa süreli tedaviler gören Ahmet Emre Çavuş, 13 Ağustos 2017’de aniden fenalaştı ve hayatını kaybetti. Ahmet Emre Çavuş’un ebeveynleri Bülent-Zeynep Çavuş kaybettikleri oğulları için 7 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Ahmet Emre Çavuş’u vuran zanlı hala yakalanamadı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.