Dolar 32,5604
Euro 34,9941
Altın 2.423,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

B.NİHAN EREN, HAYATIN GERÇEKLERİNE AYNA TUTUYOR!

B.NİHAN EREN, HAYATIN GERÇEKLERİNE AYNA TUTUYOR!
31 Mayıs 2023 12:03
111

HABERMAX.Yapı Kredi Yayınları imzalı ve B.Nihan Eren kaleminden; “Nefeshane”, edebiyatseverleri içsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Ödüllü yazar B. Nihan Eren, son derece gündelik olan fakat beklenmeyen hayatları satırlarına işleyerek; duyguları, çileleri; yaşama dair kimi zaman yılgınlık kimi zaman mücadele dolu yolculukları edebî bir kurgu içerisinde veriyor. İnsan hayatının sıradanlığını sayfalarında sunan Eren, okuyucunun “Nefeshane” kitabıyla bağ kurmasına yardımcı oluyor.

Hayatın bilinmeyen taraflarını sekiz öykülük hikâyesiyle edebiyatseverlere sunan B.Nihan Eren, yaşamın derinliklerine kurgusal bir kapı aralıyor. İnsan yaşamını farklı zamanlarla ve farklı dünyalarla anlatan yazar, seçilen hayatların acizliğini de mutluluğunu da görmelerine yardımcı oluyor. Sıradan yaşamın manzaralarını yeni bir bakış açısıyla sunan; “Nefeshane”, hayatta var olan karakterleri bir avuç sayfada ortaya koyuyor.

Var Olan Hayatın Bir Yansıması

İçinde yaşarken çok da fark edilmeyen zaman olgusunun değişen ve insanı da beraberinde değiştiren yapısı, B.Nihan Eren’in kalemiyle birlikte bambaşka noktalara evriliyor. Edebiyatseverlerin kendi yaşamına dair bir harita olarak ele aldığı; “Nefeshane”, hayatta ki seçimler ile gelen değişimlerin ürkütücülüğünü ve sevincini duygu aktarımlarıyla ustaca işliyor. Eren, yaşamın sıradanlığını ve olağanlığını satırlarında aktarırken ayrı gerçeklikler arasındaki sınırı geçerek; öykülerini edebi bir şölen olarak sunuyor.

NEFESHANE

B. Nihan Eren, nefes almayı bambaşka açılardan ele alıyor Nefeshane’de. Yazarın iyice olgunlaşan, lezzetini derinleştiren ama yeni arayışlardan da vazgeçmeyen bir dille kaleme aldığı sekiz öykü yer alıyor kitapta.

Kahramanların kendi ağızlarından dökülüyor öyküleri; bir mezarın içinden, nemli bodrum katından, hastane odasından, lüks gece kulübünden, Boğaz’ı gören tepeden, sıradan bir apartman dairesinden. Öykülerin hepsi İstanbul’da geçiyor, hepsinde aynı rüzgâr esiyor, aynı çatlak yürüyor, “hep nasıl olduysa” öyle devam ediyor hayat, bir nefese muhtaç insanı acıtarak, bölerek, bütünleyerek.

‘’Kökler ve çatlamamış filizler, larvalar ve yumurtalar, termitler, yattığın toprağın altında canlanmaya, seni kemirdikçe palazlanmaya teşne şu kara kalabalık etrafını sarmış, kımıldanıyor. Ellerine bakıyorlar. Belinden geçiyorlar. Tümseklerine çıkıp, çukurlarına dolacaklar. Gözlerini alacaklar. Etini alacaklar. Bu etle bir yavru yılanı büyüteceksin. Ona nefes olacaksın. Bir hayvana dönüşeceksin. Bir yılan olacaksın. Sonunda, bir hayvan bedeninde yeniden… Nefes alacaksın.’’

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.