Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI
22 Aralık 2018 01:02
583

AHA.Ataşehir Belediyesi iş sağlığı güvenliği kapsamında hizmet binasında oluşabilecek yangınlara karşı tahliye ve söndürme tatbikatı düzenledi.

Fen İşleri Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı İtfaiye Amirliği ile birlikte ortaklaşa düzenlenen yangın eğitimi sonrasında, belediye binası önünde eğitim amaçlı yangın tatbikatı yapıldı.“Yangın Güvenlik Eğitim” kapsamında ilk olarak İtfaiye personeli İsmail Yılmaz tarafından belediye çalışanlarına yangın eğitimi verildi.

İsmail Yılmaz yangın güvenlik eğitiminde şunları söyledi: “Yangını gören kişi, itfaiyeye ihbar verirken; yangının adresini, yanan yerin kullanım durumunu (ev, işyeri, okul, hastane vb), yanan yerin kaçıncı katta olduğunu ve en önemlisi yangın yerinde mahsur kalan olup olmadığının bilgilerini vermesi çok önemli. Çocuklara evin adresi ve acil durum telefonları öğretilmeli. İtfaiyenin acil durum için ücretsiz telefonu 110’dur. Özellikle çocuklar evde yalnız ve kontrolsüz bırakılmamalı. Bu durum tehlikeli vakalara yol açabilir. Çakmak, kibrit gibi yangına neden olabilecek malzemeler çocukların ulaşamayacağı yerlerde bulundurulmalı.”Tatbikat, belediye binasında yangın alarmının çalması ile başladı. Tatbikatın tahliye kısmında; personel ve vatandaşların binayı boşaltma süresi ölçülürken, ayrıca her katta Ataşehir AKOM tarafından eğitim almış arama kurtarma personeli ile daha önce yangın eğitimi almış personel ve zabıta memurları görev aldı. Personelin binayı panik yapmadan boşaltması ve toplanma yerinde buluşması sağlandı.Söndürme kısmında ise itfaiye personeli tarafından, yangın söndürme tüpü sıkılarak alevlerin oksijen ile bağlantısının nasıl kesileceği belediye çalışanlarına uygulamalı olarak gösterildi.Bu tatbikatla, belediye personeli ve vatandaşlar, bir yangın durumunda nasıl davranmaları gerektiğini, acil bir tahliyenin nasıl yapılacağı ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağını deneyimlemiş oldular.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.