Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

ATAŞEHİR BELEDİYESİ PROJELERİYLE İKLİM SEMPOZYUMUNDA FARKINI ANLATTI

ATAŞEHİR BELEDİYESİ PROJELERİYLE İKLİM SEMPOZYUMUNDA FARKINI ANLATTI
13 Aralık 2018 18:19
495

AHA.İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 11-12 Aralık tarihlerinde düzenlenen “İstanbul İklim Değişikliği Sempozyumu” Shangri-La Bosphorus İstanbul Hotel’de gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen sempozyumda İstanbul’un iklim değişikliği eylem planı, iklim değişikliği etkileri ve çözüm önerileri ele alındı.

Sempozyumda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yerel yönetimlerin ilgili kurumları ile üniversite, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörden yaklaşık 200 uzman; iklim değişikliği ve İstanbul konusunu görüştü.

Toplantıya katılan Ataşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal da “İklim Değişikliği Uyum Çerçevesinde Ataşehir Belediyesi Hava Kirliliği Araştırmaları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.Sempozyumda konuşan Ayten Kartal, “Ataşehir Belediyesi kurulduğu 2009 yılından bu yana, sadece ilçede yaşayan insanlar için değil, tüm canlılar için temiz, sağlıklı ve konforlu bir Ataşehir oluşturmayı ve sürdürmeyi temel ilkesi olarak hedeflemiştir” dedi.

İstanbul’da hava kirliliğiyle ilgili ölçüm yapılamayan ilçelerden birinin Ataşehir olduğunu söyleyen Ayten Kartal şunları söyledi: “Bu eksikliğin giderilmesi, Ataşehir’in ve civarındaki kirlilik kaynaklarının heterojen yapıda olması nedeniyle, belediyemiz bölge kirliliğini ölçmek ve değerlendirmek için seyyar hava kalitesi istasyonu kurmayı hedefledi. Ataşehir İlçesinde farklı zamanlarda farklı noktalarda ölçümlerin yapılması planlanarak hava kalitesinin korunması hedeflenerek mobil istasyon ölçüm sisteminin kurulması çalışmalarına başlandı.

Bu çerçevede, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi işbirliği ile ‘Ataşehir İlçesi Hava Kalitesinin İzlenmesi ve Modellenmesi Araştırma Projesi’ hayata geçirildi.”

Kartal, “İstasyonumuzun konulduğu siteden alınan veri sonuçlarına göre hava kirliliği değerlendirmeleri yapıldı. Sonrasında bölgedeki kamu, sivil toplum ve eğitim kurumları hava kalitesi bilgilendirme ve farkındalık oluşturma seminerleriyle desteklendi. Yapılan eğitimlerde eş zamanlı olarak istasyonun teknik özelliklerine karar verilerek istasyonun alımı gerçekleştirildi. ‘Ataşehir’de İklim Eylem Planı’ çalışmalarına start verildi” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.