Dolar 32,5908
Euro 34,8058
Altın 2.422,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Ankara ile Makedonya arasında Gönül köprüsü kuruldu

Ankara ile Makedonya arasında Gönül köprüsü kuruldu
29 Haziran 2019 15:54
465

AHA.PARİS İLE KARDEŞ KENT İÇİN YEŞİL IŞIK YAKILDI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, KUZEY MAKEDONYA DEVLET BAKANI ELVİN HASAN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE FRANSA BÜYÜKELÇİSİ CHARLES FRIES’I MAKAMINDA KABUL ETTİ

MAKENDOYA İLE ANKARA ARASINDA ORTAK PROJELER VE İKİLİ İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPILMASI KARARLAŞTIRILIRKEN, PARİS İLE KARDEŞ KENT OLMA YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILACAK

-BAŞKAN YAVAŞ, MKE ANKARAGÜCÜ’NÜN FRANSA’NIN ÜNLÜ BİR TAKIMIYLA BAŞKENT’TE MAÇ YAPMASI ÖNERİSİNDE BULUNDU

         makedonya_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a tebrik ziyaretleri sürüyor.

Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Elvin Hasan, Türk Hareket Partisi Temsilcileri Cabir Doko, İlhan Rahman ve Necip Aydar ile Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Başkan Yavaş’ı makamında ziyaret etti.

MAKEDONYA İLE ORTAK PROJELER

Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Elvin Hasan ve beraberindeki heyetin ziyaretinde Ankara-Makedonya arasında ortak projeler yapılması ve iş birliği konuları gündeme geldi.

Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Hasan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek,“Türkiye’deki Büyükşehir Belediyelerinin imkanları, olanakları Makedonya Cumhuriyeti’nin devlet bütçesinden fazla. Hala içme suyunun olmadığı hala telekomünikasyonun ulaşmadığı Türk köyleri var. Burada küçük en azından sembolik bazı çalışmalarla, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük belediyelerinin katkısını da göstermeyi düşünüyoruz, hedefliyoruz. Bu konuda sizin katkınızı ve yardımınızı bekliyoruz” dedi.

ANKARA, PARİS İLE KARDEŞ ŞEHİR OLMA YOLUNDA

Başkan Yavaş, Fransa Büyükelçisi Charles Fries’ı da makamında ağırladı.

Başkan Yavaş’ı yeni görevi nedeniyle tebrik eden Fries, “Ankara ile ilgili projeleriniz, hedefleriniz ve iddialarınız ile ilgili biz Büyükelçilik olarak size yardımcı olmaktan gerçekten büyük mutluluk duyarız” dedi.

Paris ile kardeş kent olma konusunun da görüşüldüğü ziyarette Fransız Büyükelçi, “Paris ile kardeş şehir olma fikri, gerçekten çok mükemmel bir fikir ve biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız” değerlendirmesinde bulunurken, Başkan Yavaş da Ankara’nın Paris ile kardeş kent olmasından mutluluk duyacağını söyledi.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN FRANSA’YA MAÇ TEKLİFİ

Ziyarette MKE Ankaragücü’nden bahseden Başkan Yavaş, MKE Ankaragücü’nün Fransa’nın ünlü bir futbol takımıyla bir hazırlık maçı yapması önerisinde bulundu ve şöyle konuştu:

“MKE Ankaragücü Takımımızın, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılına şampiyon girmesini istiyorum. Hem uluslararası alanda tanınması hem de kaynak yaratmak açısından Fransa’nın ünlü bir takımıyla Ankara’da bir hazırlık maçı yapmasını sağlayabilirseniz çok sevinirim. Televizyon gelirleri, seyirci hasılatını da düşünürsek Fransa’nın ünlü bir takımının Ankaragücü ile maç yapması bütün dünyada tanınmasını da sağlar. Başkent kimliğimize de faydası olur.”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.